Αρχική Νέα Οι Έλληνες σεισμολόγοι δεν αποκλείουν νέο μεγαλύτερο σεισμό στην Ιταλία

Οι Έλληνες σεισμολόγοι δεν αποκλείουν νέο μεγαλύτερο σεισμό στην Ιταλία

Ο Διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, κ. Γεράσιμος Χουλιάρας, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέου μεγάλου σεισμού στην Ιταλία: «Είναι νωρίς ακόμη να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός. Η Ιταλία συνηθίζει να δίνει τέτοιους ισχυρούς προσεισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον σεισμό των 6,2 ρίχτερ ακολούθησαν μία ώρα αργότερα δύο ισχυροί μετασεισμοί 5,5 και 5,1 ρίχτερ.

Ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας έκανε γνωστό ότι ακόμη δεν έχει ζητηθεί βοήθεια από τις ιταλικές αρχές, αλλά ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και το Πανεπιστήμιο Αθηνών προετοιμάζονται να στείλουν τεχνική βοήθεια.

Και οι δύο επεσήμαναν ότι ο σεισμός ήταν αρκετά επιφανειακός, είχε εστιακό βάθος 10 χλμ. γεγονός που συνέβαλε στις καταστροφές. Όπως ανέφερε ο κ. Χουλιάρας, ο σεισμός προήλθε από τη ρηγματογενή ζώνη των Απενίνων, η οποία είναι γνωστή και έχει δώσει πάρα πολλούς τέτοιους σεισμούς με τελευταίο καταστροφικό εκείνον της πόλης Λ' Άκουιλα την Άνοιξη του 2009.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.