Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο «Οι γείτονες κάνουν θορυβώδεις εργασίες στο γκαράζ, σε σημείο που αναγκαζόμαστε να φεύγουμε από το σπίτι...»

«Οι γείτονες κάνουν θορυβώδεις εργασίες στο γκαράζ, σε σημείο που αναγκαζόμαστε να φεύγουμε από το σπίτι...»

Διαμένω με τη γυναίκα μου σε ένα δυάρι, ακριβώς δίπλα μας μένουν 3 αδέρφια με μεγάλο σπίτι, αυλή και γκαράζ στο οποίο κάνουν διάφορες ιδιαίτερα θορυβώδεις εργασίες. Ίσως να το δουλεύουν σαν συνεργείο αυτοκινήτων/μοτοσυκλετών.

Τις τελευταίες μέρες έχουν αρχίσει εργασίες με κομπρεσέρ. Τα db ξεπερνάνε τα 100, το σπίτι και τα παράθυρα τρίζουν, τρομερός θόρυβος και πονοκέφαλοι και για εμένα και για τη γυναίκα μου. Καθώς αυτό γίνεται σχεδόν όλη μέρα (2-3 φορές την εβδομάδα) αναγκαζόμαστε να φεύγουμε από το σπίτι και εγώ, λόγω της νυχτερινής μου εργασίας, να κοιμάμαι σε καναπέδες φίλων τις πρωινές ώρες ή ακόμα να μένω μέρες άυπνος, προκαλώντας μεγάλο πρόβλημα στην υγεία μου.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο, η μόνη λύση πλέον για εμένα είναι να φύγω από την οικεία που διαμένω τώρα 3 χρόνια. Η αστυνομία δείχνει αδιάφορη, καθώς λέει πως οι ώρες δεν συμπίπτουν με τις ώρες κοινής ησυχίας άσχετα με την ένταση του θορύβου. Ισχύει αυτό που μου απαντάει ο αστυνομικός της περιοχής μου; Τι μπορώ να κάνω;

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Είστε υποχρεωμένος να ανέχεστε τους συνήθεις θορύβους και αν αυτοί είναι υπερβολικοί, μπορείτε να κινηθείτε εναντίον τους με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
+30210 3816555, +306932618706
fax: +30210 3816555
E-mail: jalavano@otenet.gr
www.alavanos.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.