Αρχική InfoMommy Νέα Οι γιατροί μας ευπρόσδεκτοι στα νοσοκομεία της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Τούρκο υπ. Υγείας

Οι γιατροί μας ευπρόσδεκτοι στα νοσοκομεία της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Τούρκο υπ. Υγείας

51689627

Τα νέα της ανεργίας στην Ελλάδα, σχεδόν σε όλους τους κλάδους, είναι λογικό να έχουν περάσει τα σύνορα. Έτσι, οι Τούρκοι, που γενικώς καραδοκούν, μέσω του υπ. Υγείας τους, εμφανίζονται έτοιμοι να καλωσορίσουν γιατρούς που ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό. Και μάλιστα με τις καλύτερες συνθήκες εργασίες, αφού ο νοσοκομειακός εξοπλισμός και οι εν λόγω παροχές στη γείτονα απέχουν παρασάγγας από τις αντίστοιχες δικές μας.

«Περίπου 7.000 γιατροί στην Ελλάδα ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό. Και εμείς τους χρειαζόμαστε. Οι πόρτες της Τουρκίας είναι ανοιχτές στους 7.000 γιατρούς της Ελλάδας. Τους προσκαλώ να υπηρετήσουν αυτή τη χώρα και το έθνος με τις γνώσεις τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Mehmet Muezzinoglu.

anadolu-medical-center-580

«Η Τουρκία συνήθιζε να έχει την Ελλάδα ως παράδειγμα. Αλλά από το 2002, η Τουρκία έχει αρχίσει να πετυχαίνει πολλά περισσότερα από ό,τι η Ελλάδα», δήλωσε ο ίδιος.

Ένα διάταγμα της 2ας Οκτωβρίου 2011 επιτρέπει την απασχόληση ξένων γιατρών και νοσηλευτών στην Τουρκία, καθώς εγκρίθηκαν νέοι κανονισμοί αναφορικά με τις εργασιακές συνθήκες το 2012.

Σήμερα, 24 Έλληνες γιατροί εργάζονται σε τουρκικά ιδιωτικά νοσοκομεία, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Τμήματος Υπηρεσιών Υγείας, του τουρκικού Υπουργείου, İrfan Şencan. «Η ιατρική εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι κοντά στα standard της Τουρκίας. Οι ανάγκες του ιδιωτικού τομέα μπορούν να καλυφθούν από γιατρούς από την Ελλάδα», ανέφερε στο Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu ο Şencan.

th (1)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.