Οι γιατροί προειδοποιούν: Γονείς, τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες!

Μπορεί τα κρούσματα της πανδημίας να παρουσιάζουν μια κάποια ύφεση, μπορεί ήδη να έχει εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ο κορωνοϊός, ωστόσο, είναι ακόμα εδώ και -ακόμα κι αν εμείς εμβολιαστήκαμε- τα παιδιά μας παραμένουν εκτεθειμένα απέναντί του!

Αυτός είναι και ο ο λόγος που ο Dr. Mati Hlatshwayo Davis, ειδικός λοιμωξιολόγος στο Washington University School of Medicine του St. Louis είπε πρόσφατα, ότι μέχρι να λάβουν κι εκείνα το εμβόλιο κατά του Covid-19, θα πρέπει να διατηρήσουν τα μέτρα προφύλαξης που ισχύουν για κάθε ανεμβολίαστο ενήλικα.

Ο Dr. Davis είπε, ότι ιδιαίτερη προσοχή συνεχίζει να χρειάζεται στους κλειστούς χώρους και ειδικά κατά την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, ακόμα κι αν τα κρούσματα στην περιοχή όπου ζει το παιδί είναι χαμηλά! Έτσι, καλεί τους γονείς να συνεχίσουν να φορούν τα παιδιά μάσκα στο σχολείο.

Τόνισε, τέλος, ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι πρόκειται για έναν νέο ιό, και αυτό σημαίνει, ότι οι επιστήμονες συνεχίζουν να μαθαίνουν νέα πράγματα γι’αυτόν όσο περνά ο καιρός. Και παρόλο που τα παιδιά συνεχίζουν να θεωρούνται ομάδα χαμηλού κινδύνου, κάποια αυτά μπορεί να χρειαστεί να νοσηλευτούν, ενώ ενδέχεται και να διασπείρουν τον ιό στην κοινότητα.

Τέλος, ανήσυχος εμφανίστηκε ο Dr. Davis και για τις μεταλλάξεις του ιού, οι οποίες μαστίζουν τον πλανήτη, οι οποίες μπορεί επίσης να βάλουν τα παιδιά σε κίνδυνο. Έτσι, καλό είναι να κάνουν τα μικρά μας λίγη ακόμα υπομονή μέχρι να βγάλουν τις μάσκες και μέχρι να δημιουργηθεί ένα εμβόλιο κατάλληλο και για τις ηλικίες κάτω των 12 -κάτι που, όπως φαίνεται, δεν θα αργήσει να γίνει.

Πηγή: Moms.com