Αρχική Infokids Υγεία Οι Γιατροί του Κόσμου ανησυχούν πλέον σοβαρά για ανασφάλιστες έγκυες και ανεμβολίαστα παιδιά

Οι Γιατροί του Κόσμου ανησυχούν πλέον σοβαρά για ανασφάλιστες έγκυες και ανεμβολίαστα παιδιά

gala

Οι Γιατροί του Κόσμου σε σημερινή συνέντευξη Τύπου έθεσαν ως μείζον πρόβλημα τη δυσκολία πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας των ανασφάλιστων εγκύων γυναικών και παιδιών.

Θέτοντάς μας το ερώτημα αν έχουμε αναρωτηθεί τι σημαίνει για μία έγκυο γυναίκα  να μην έχει κάνει προγεννητικό έλεγχο, η Πρόεδρος των ΓτΚ, Παιδίατρος κα Μαϊλλη περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και αναφέρεται στις προτάσεις των ΓτΚ για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων όπως προκύπτουν στην Ελλάδα της κρίσης.
Οι Γιατροί του Κόσμου της Ελλάδας ανησυχούν σοβαρά για τα σημαντικά εμπόδια στην πρόσβαση των εγκύων γυναικών, στον ιατρικό έλεγχο της εγκυμοσύνης τους, καθώς και των παιδιών στις υπηρεσίες Υγείας.
Επίσης ανησυχούν σοβαρά για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό παιδιών που μένουν ανεμβολίαστα στη χώρα μας.

Σήμερα που η ανεργία στην Ελλάδα ξεπερνά τα 3.000.000 ανασφάλιστους, οι ανασφάλιστες έγκυες γυναίκες καλούνται να καλύψουν την δαπάνη όλων των ιατρικών εξετάσεων, τόνισε η κα Μαϊλλη. Οι γονείς καλούνται να καλύψουν το κόστος των εμβολιασμών που είναι πια δυσβάσταχτο. Πρόκειται για γεγονότα με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και την οικονομία της κοινωνίας. Σήμερα, παρατηρείται αύξηση των νεκρών εμβρύων σε ποσοστό 21,15% από το 2008. Κατά την κα Μαϊλλη συνδέεται άμεσα με την αύξηση του καπνίσματος στην εγκυμοσύνη, αλλά και στην αδυναμία πραγματοποίησης εργαστηριακών ελέγχων.

O εθελοντής των ΓτΚ , Καθηγητής Νεογνολογίας κος Κώσταλος, αναφέρεται στο σοβαρό θέμα των παιδικών εμβολιασμών μίλησε για την αναγκαιότητα και την ύψιστη σημασία των εμβολίων. «Παρά το υψηλό οικονομικό κόστος ενός προγράμματος εμβολιασμών, το τελικό κόστος είναι κατά πολύ μικρότερο για τη δημόσια υγεία μιας χώρας και αξίζει να στηριχθεί» είπε.
"Η έλλειψη των εμβολίων οδηγεί στην εξάπλωση των ασθενειών και πολλές φορές στο θάνατο. Η ισχύουσα κατάσταση στην Υγεία δεν επιτρέπει τον εμβολιασμό όλων των παιδιών και ως συνέπεια δεν επιτρέπει την προστασία τη δική τους, αλλά και γενικότερα της δημόσιας Υγείας", σημείωσε.
Οι δράσεις των Γιατρών του Κόσμου περιλαμβάνουν και παιδικούς εμβολιασμούς. Το υψηλό κόστος όμως περιορίζει τις δυνατότητές τους.

Το Μέλος του Δ.Σ. των ΓτΚ, Γυναικολόγος, κος Μουζάλας, αναφέρθηκε στην κατάσταση αντιμετώπισης των εγκύων στα χρόνια του μνημονίου όπου παρατηρείται οικονομική υπογονιμότητα με πτώση γεννήσεων κατά 20%.

"Η αύξηση των ανασφαλίστων γυναικών δημιουργεί προβλήματα υγείας στην έγκυο και αδιάγνωστα προβλήματα υγείας στο κυοφορούμενο παιδί, που με τη σειρά τους δημιουργούν στρατιές μελλοντικών ασθενών."
Σημειώνουμε ότι με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας επίδομα παίρνουν μόνο οι έγκυες που θα γεννήσουν σπίτι, πριμοδοτείται δηλαδή ο κίνδυνος.
Το αίτημα είναι η έγκυος από τη φυσική και μόνο μορφή της όπως και το παιδί αντίστοιχα, να έχει ελεύθερη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας. Βιβλιάρια Πρόνοιας για τις ανασφάλιστες έγκυες γυναίκες και τα παιδιά.

Δράση: Λίγο γάλα για πολλά παιδιά

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στα Χανιά, η εκδήλωση το «Δέντρο από γάλα των Γιατρών του Κόσμου». Όσοι μπορούν, καλούνται να πάνε ένα κουτί γάλα. Επίσης, μπορούν να προσφέρουν βρεφικά γάλατα (σκόνη), παιδικές τροφές, ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, λάδι και ζάχαρη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.