Αρχική Νέα Οι "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" σταματούν τις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο

Οι "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" σταματούν τις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσε ότι τερματίζει την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο, που είχε ως στόχο να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους επιχειρώντας τον επικίνδυνο διάπλου από τη βόρεια Αφρική στην Ευρώπη.

Η MSF ανέφερε ότι τα τρία πλοία της διέσωσαν πάνω από 20.000 ανθρώπους σε περισσότερες από 120 αποστολές έρευνας και διάσωσης επί οκτώ μήνες στη Μεσόγειο. Κατά τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) τουλάχιστον 3.771 άνθρωποι πέθαναν το 2015 στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης, κάτι που σημαίνει ότι η περασμένη χρονιά ήταν η πιο πολύνεκρη για όσους αναζητούν καταφύγιο από τις ένοπλες συρράξεις και την ανέχεια.

"Αν και παραμένουμε απολύτως πεπεισμένοι ότι οι αυτοδύναμες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έχουν τεράστια σημασία στο πλαίσιο των προσπαθειών να σώζονται ζωές, είμαστε γιατροί και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης δεν θα έπρεπε να είναι δική μας δουλειά. Ελπίζουμε ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι θα είναι επαρκείς το 2016 και ότι τα δικά μας πλοία δεν θα χρειαστούν", δήλωσε ο Στέφανο Αρτζεντσιάνο, επικεφαλής των επιχειρήσεων της MSF για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων.

Η ΜΚΟ ανέφερε ότι θα διατηρήσει τους δικούς της πόρους σε ετοιμότητα για την επανέναρξη των επιχειρήσεων, σε περίπτωση που τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν προσφέρουν επαρκή βοήθεια στους ανθρώπους που προσπαθούν να φθάσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος διά θαλάσσης τους προσεχείς μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.