Οι γονείς αυτού του δημόσιου σχολείου εν μέσω καραντίνας το μετέτρεψαν σε όαση χρωμάτων

Φτάνουμε στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς και όμως δεχόμαστε καθημερινά μηνύματα και φωτογραφίες από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που θέλοντας να κάνουν την παραμονή των παιδιών στο σχολείο μια όμορφη εμπειρία ενώνουν τις δυνάμεις τους και πολλές φορές ιδίοις εξόδοις, αναλαμβάνουν δράση για την αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών που εν μέσω καραντίνας πλημμύρισε χρώμα και όμορφες τοιχογραφίες.

Οι γονείς του σχολείου με σύνθημα “Με χρώμα και αγάπη – Βάζοντας χρώμα στη σχολική ζωή” σήκωσαν τα μανίκια, επιστράτευσαν τη δημιουργικότητα τους και παίρνοντας τα πινέλα ανά χείρας έφτιαξαν μια σειρά από ζωγραφιές σε περίοπτα σημεία του προαυλίου, δημιουργώντας υπέροχες εικαστικές γωνιές.

Όπως δήλωσαν αποκλειστικά στο Infokids.gr εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων “Τα έργα, επιμελημένα από ερασιτέχνες μεν, με πολλή αγάπη δε, αποτελούν έναν κύκλο συμβολικων μηνυμάτων, που αφορούν αρχές και πνευματικές αξίες που υποσυνείδητα περνούν στο μυαλό των παιδιών. Συμβολισμοί όπως η Ελευθερία, η Ισότητα, η προστασία, η τρυφερότητα, και άλλοι πολλοί, κρύβονται πίσω από τα σχέδια που κοσμούν τις δύο εισόδους του σχολείου. Με την αμέριστη συμπαράσταση της διευθύντριας κυρίας Δήμητρας Σπανουδη και της υποδιευθύντριας κυρίας Ελένης Παπαδημητρίου καθώς και όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού που βρίσκονται πάντα στο πλευρό του Συλλόγου, τα παιδιά τα περιμένει μέρα με τη μέρα μια καινούρια εικόνα να πλημμυρίζει το μυαλό τους με φαντασία και να προσφέρει χρώμα στη σχολική τους πραγματικότητα!

Η πρωτοβουλία τους είναι αξιόλογη και το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό. Ποιος δεν θα ήθελε να περνά καθημερινά την πόρτα ενός σχολείου που είναι φωτεινό, κυριαρχεί παντού το χρώμα και η αισιοδοξία και όπου κι αν κοιτάξεις θα δεις όμορφες ζωγραφιές;

Δείτε τις φωτογραφίες από τις τοιχογραφίες του σχολείου