«Οι γονείς ρωτούν, οι ειδικοί απαντούν» – Ελάτε να μάθουμε για την αξία του πρωινού μέσα από διαδραστικά παιχνίδια (Avenue, 15/4)

Για 2η συνεχόμενη χρονιά το infokids.gr σε συνεργασία με το εμπορικό κέντρο Avenue πραγματοποιούν ενδιαφέρουσες ομιλίες στο πλαίσιο του προγράμματος «Οι γονείς ρωτούν, οι ειδικοί απαντούν». Μια φορά το μήνα οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους πλέον ειδικούς πληθώρα θεμάτων, από την υγεία και τη διατροφή των παιδιών μέχρι το δύσκολο έργο της ανατροφής που καλούνται να φέρουν εις πέρας. Θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τις απορίες τους και να λάβουν τις πλέον έγκυρες απαντήσεις.

Ο Απρίλιος είναι αφιερωμένος στη διατροφή του παιδιού με έμφαση στην αξία του πρωινού γεύματος για τους μικρούς μας φίλους. «Το πρωί πρέπει να τρώμε σαν βασιλιάδες…», μια φράση που υποδεικνύει ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, πόσο μάλλον για τα παιδιά που βρίσκονται στην ανάπτυξη. Μήπως το μόνο που ακούτε κάθε πρωί είναι «Μαμά, μπαμπά 5 λεπτά ακόμα»;

Τα παιδιά πρέπει να κατανοήσουν ότι ο χρόνος που επενδύουμε στο πρωινό είναι τελικά πιο πολύτιμος από τα λίγα επιπλέον λεπτά ύπνου. Ένα ισορροπημένο πρωινό μπορεί να εξασφαλίσει την καλή υγεία του παιδιού, σωστή ανάπτυξη, καλή σχολική απόδοση αλλά και καλύτερη διάθεση στη προσωπική ζωή τους!

page1Την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 18:00, γονείς και παιδιά ελάτε να ανακαλύψουμε την αξία του πρωινού γεύματος, διαβάζοντας το κόμικ «Ιστορίες Πρωινού» των εκδόσεων MedNutrition και συμμετέχοντας σε πρωτότυπα διατροφικά παιχνίδια! Η Διονυσία Βουτσά, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και η Χριστίνα – Πωλίνα Λαμπρίνου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, PhD-c θα είναι μαζί μας για να απαντήσουν σε ερωτήματα των γονέων, όπως «Τι σημαίνει ένα πλήρες πρωινό ή ένα ενδιάμεσο σνακ;», «Τι επιλογές μπορούμε να έχουμε;» και «Σε τι μπορεί να μας ωφελήσει ένα σωστό πρωινό;».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα παιδιά θα απασχοληθούν με δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια ζωγραφικής για να αποκτήσουν ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες! Κάντε λοιπόν τη διατροφική γνώση για το παιδί σας… παιχνίδι!

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργος Πατούλης θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη της ομιλίας. «Θέλουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν υγιεινή διατροφή και σωστές συνήθειες. Οι πρωτοβουλίες μας έχουν μία στόχευση: να κτίσουμε γερούς οργανισμούς και υγιείς ενήλικες πολίτες, που μέσα από τις δυσκολίες που υπάρχουν θα γίνουν πιο δυνατοί, πιο παραγωγικοί για να φτιάξουν μία καλύτερη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.