Αρχική Νέα "Οι γονείς ρωτούν οι ειδικοί απαντούν" - Ο Φώτης Παπαναστασίου, Ειδικός Παιδαγωγός, μιλά για τη δυσορθογραφία (Avenue, 18/3)

"Οι γονείς ρωτούν οι ειδικοί απαντούν" - Ο Φώτης Παπαναστασίου, Ειδικός Παιδαγωγός, μιλά για τη δυσορθογραφία (Avenue, 18/3)

Την Παρασκευή 18/3/16, στις 18.00 το infokids.gr και το AVENUE στα πλαίσια του Νέου Κύκλου Ομιλιών με τον τίτλο "Οι γονείς ρωτούν οι ειδικοί απαντούν" σας καλούν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, όπου ο ειδικός παιδαγωγός Φώτης Παπαναστασίου θα μας μιλήσει για το πρόβλημα που βασανίζει τους μαθητές, κάποιες φορές και σε όλη τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής, και θα προτείνει στους γονείς που θα παραβρεθούν κάποιες τεχνικές που θα βοηθήσουν τα παιδιά κατά τη μελέτη τους.

Μετά το τέλος της ομιλίας, ο κ. Παπαναστασίου θα δείξει στα παιδιά κάποιες δραστηριότητες, όπου με χαλαρότητα και στα πλαίσια της διασκέδασης, θα μπορέσουν να εξασκηθούν και άρα να βελτιωθούν.

Η δυσορθογραφία είναι μία ειδική μαθησιακή δυσκολία που εμφανίζεται σε παιδιά που κάνουν πολλά ορθογραφικά λάθη τόσο στο θέμα όσο και στις καταλήξεις των λέξεων. Σκοπός της ομιλίας είναι η θεωρητική και πρακτική προσέγγιση της δυσγραφίας. Θα παρουσιαστεί η γραφή ως σημαντική δεξιότητα, οι μορφές της δυσορθογραφίας, δραστηριότητες που θα βοηθήσουν το παιδί να εξασκηθεί στο γράψιμο και στο τέλος τα παιδιά θα απασχοληθούν με ασκήσεις γραφής ούτως ώστε να ανιχνευθούν τυχόν μαθησιακές διαταραχές.

Νέος Κύκλος Ομιλιών infokids.gr & AVENUE

1η ομιλία

Παρασκευή 18/3/16, στις 18.00 το infokids.gr και το AVENUE

  • Δυσορθογραφία - Δραστηριότητες που θα διευκολύνουν το παιδί να αναπτύξει τις απαραίτητες δεξιότητες για να βελτιωθεί
    Ομιλητής: Φώτης Παπαναστασίου, Ειδικός Παιδαγωγός ΜSc Σχολική Ψυχολογία

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.