Αρχική InfoMommy Υγεία Οι ημικρανίες προκαλούν μόνιμες αλλοιώσεις στον εγκέφαλο

Οι ημικρανίες προκαλούν μόνιμες αλλοιώσεις στον εγκέφαλο

Headache

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα για τους ανθρώπους που πάσχουν από ημικρανίες είναι οι τακτικές επώδυνες κρίσεις που βιώνουν, συχνά μέχρι και 2 φορές το μήνα.Δυστυχώς, όμως, παρότι, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για αυτούς και μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, τα άτομα που βρίσκονται σε κρίση ημικρανίας τις μέρες εκείνες μπορούν να παρομοιαστούν με τα άτομα που αντιμετωπίζουν κάποια μορφή αναπηρίας, νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης έρχεται να δείξει ότι επιπλέον εμφανίζουν και διαφορές ως προς τις εγκεφαλικές τους δομές.

Με βάση μετα-ανάλυση 20 προηγούμενων μελετών, οι επιστήμονες εντόπισαν αλλαγές στη λευκή ουσία όπως επίσης και αλλοιώσεις στον εγκέφαλο ασθενών με ημικρανίες, που θύμιζαν «μίνι εγκεφαλικά» επεισόδια.

Όπως εξηγούν, με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Neurology», στην παρούσα φάση τα ευρήματά τους χρήζουν περαιτέρω μελέτης προκειμένου να καταφέρουν να εξηγήσουν τα ακριβή αίτια που οδηγούν στις συγκεκριμένες αλλοιώσεις.

«Ως νευρολόγος, βλέπω ότι πολλοί ασθενείς ρωτούν κατά πόσο οι  ημικρανίες μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον εγκέφαλο» αναφέρει ο επικεφαλής δρ Μεσούντ Ασίνα. «Οι ημικρανίες σχετίζονται με δομικές αλλαγές στον εγκέφαλο, ωστόσο για την ώρα δεν γνωρίζουμε πώς ή γιατί συμβαίνει αυτό» εξηγεί ο δρ Ασίνα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.