Οι ήρωες της Επανάστασης «ζωντανεύουν» στις στάσεις του ΟΑΣΘ μέσα από ζωγραφιές των μαθητών του Δ. Παύλου Μελά

Ο Δήμος Παύλου Μελά θέλοντας να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση απήυθυνε κάλεσμα στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων να επιστρατεύσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους για να φτιάξουν ζωγραφιές με κεντρικό τους θέμα τις ηρωικές στιγμές του 1821.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία, οι ζωγραφιές που δημιούργησαν για την κορυφαία ελληνική στιγμή της Ιστορίας μας είναι υπέροχες και πλέον οι δημιουργίες τους κοσμούν τις στάσεις του ΟΑΣΘ .

Τα παιδιά, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, δημιούργησαν κάποια ξεχωριστά και πανέμορφα έργα κι έτσι από σήμερα επιβάτες και περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν αυτήν την πρωτότυπη έκθεση… δρόμου με σημείο αναφοράς τη σημαντικότερη ώρα του έθνους μας στη νεότερη ιστορία.

Εμβληματικές προσωπικότητες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Μάρκος Μπότσαρης, η Μπουμπουλίνα, αλλά και ιστορικές στιγμές όπως «Η Εξοδος του Μεσολογγίου», «Ο Χορός του Ζαλόγγου» και «Η Μάχη στα Δερβενάκια» αποτέλεσαν το αντικείμενο έμπνευσης των επίδοξων ζωγράφων.

Τα 101 συνολικά έργα συγκεντρώθηκαν από το Τμήμα Παιδείας, εκτυπώθηκαν και τοποθετήθηκαν σε κεντρικές στάσεις του ΟΑΣΘ και στις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Παύλου Μελά.