Αρχική InfoDad Οι καπνιστές ανησυχούν περισσότερο για την εξωτερική εμφάνιση παρά για την υγεία τους

Οι καπνιστές ανησυχούν περισσότερο για την εξωτερική εμφάνιση παρά για την υγεία τους

iStock_000007297781SmallΗ ματαιοδοξία φαίνεται ότι είναι πολύ πιο σημαντική για τους καπνιστές σε σχέση με την υγεία τους.

Ερωτηθείς για το ενδιαφέρον σχετικά με την υγεία τους, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι ανησυχούν σε μεγαλύτερο βαθμό για την επίδραση του καπνίσματος στην εξωτερική τους εμφάνιση παρά για το αν θα μπορούσαν να εμφανίσουν καρκίνο ή καρδιακές νόσους.

Στην πραγματικότητα, οι διάφοροι φόβοι για την υγεία τους δεν συγκαταλέγονται καν μέσα στη δεκάδα με τις κυριότερες ανησυχίες τους, όπως αποκάλυψε σχετική έρευνα.

Παρά τις προειδοποιήσεις στα πακέτα των τσιγάρων ότι «το κάπνισμα μπορεί να σκοτώσει», ένα μεγάλο ποσοστό των καπνιστών προβληματίζεται περισσότερο για την εμφάνιση ρυτίδων και το κιτρίνισμα των δοντιών.

Quit-Smoking-CigarettesΣε δημοσκόπηση 1.500 καπνιστών ή πρώην καπνιστών, παρατηρήθηκε ότι οι μισοί έχουν εγκαταλείψει ή προτίθενται να εγκαταλείψουν τη βλαβερή τους συνήθεια εξαιτίας του φόβου σχετικά με την αρνητική επίδραση που έχει στην εξωτερική τους εμφάνιση.

Κατά μέσο όρο, οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι εντόπισαν τα πρώτα σημάδια της καταστροφής στην ηλικία των 32 ετών. Ανάμεσα στις μεγαλύτερες ανησυχίες τους ήταν τα αποχρωματισμένα δόντια, η κακή αναπνοή, οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές και το κιτρίνισμα των νυχιών.

Τέλος, ένας στους τρεις καπνιστές δήλωσε ότι έχει βιώσει την προσβολή ή την ενόχληση των γύρω του εξαιτίας των επιπτώσεων του καπνού στο πρόσωπό τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.