Αρχική InfoDad Οι καπνιστές είναι λιγότερο δραστήριοι από εκείνους που δεν καπνίζουν

Οι καπνιστές είναι λιγότερο δραστήριοι από εκείνους που δεν καπνίζουν

o-SMOKING-EMOTIONAL-HEALTH-facebookΕρευνητές από τη Βραζιλία ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που καπνίζουν είναι λιγότερο δραστήριοι και χαρακτηρίζονται από έλλειψη κινήτρων. Επιπλέον, έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης.

Οι επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Londrina εξέτασαν 60 καπνιστές και 50 μη καπνιστές, αφού πρώτα τους ζήτησαν να φορέσουν ένα βηματόμετρο για τουλάχιστον 12 ώρες ημερησίως για έξι συνεχόμενες ημέρες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι καπνιστές περπατούσαν λιγότερο κάθε ημέρα, ενώ η λειτουργία των πνευμόνων τους ήταν μειωμένη, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν λιγότερο ικανοί να ασκηθούν.

Tired_guyΌταν τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν την ποιότητα της ζωής τους, οι καπνιστές ανέφεραν ότι αισθάνονται πιο κουρασμένοι και παραδέχθηκαν ότι δεν είχαν κανένα κίνητρο για να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους.

“Aυτή είναι η πρώτη μελέτη που αποδεικνύει μείωση της σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινή ζωή των ενήλικων καπνιστών σε σύγκριση με τους μη καπνιστές. Εκτός από τη μειωμένη λειτουργία των πνευμόνων, την άρνηση για άσκηση, τη φτωχή ποιότητα ζωής και τα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, οι καπνιστές περπατούσαν λιγότερο από τους μη καπνιστές στην καθημερινή ζωή”, αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας Dr. Karina Furlanetto.

Μάλιστα, προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι οι καπνιστές κοιμούνται λιγότερες ώρες και ότι ο ύπνος τους δεν είναι τόσο ξεκούραστος όσο των μη καπνιστών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.