Αρχική Νέα Οι καθηγητές αποφασίζουν για τη στάση τους σήμερα

Οι καθηγητές αποφασίζουν για τη στάση τους σήμερα

mixanografiko_800843186

«Ναι» στην απεργία το 80% των καθηγητών, «κατά» το 72,6% των πολιτών. Οι καθηγητές ψήφισαν μαζικά υπέρ των κινητοποιήσεων, παρόλο που όλα δείχνουν ότι αυτές δε θα γίνουν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση.

Ωστόσο η οριστική στάση του κλάδου θα προσδιοριστεί σήμερα από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, οι οποίοι θα ανακοινώσουν τα επίσημα αποτελέσματα των ψηφοφοριών βάσει των οποίων θα αποφασιστεί αν θα πραγματοποιηθεί η απεργία ή όχι. Αλλά ακόμη και αν η τελική απόφαση είναι υπέρ της απεργίας, το πιθανότερο σενάριο είναι να αποτελέσει συμβολική αντίδραση εναντίον των ρυθμίσεων του υπουργείου Παιδείας και να μη δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στις εξετάσεις (αφού οι διατάξεις περί πολιτικής επιστράτευσης που ενεργοποίησε η κυβέρνηση προβλέπουν αυστηρές ποινές για τους παραβάτες, μεταξύ των οποίων και απόλυση).

Από την άλλη, σε πλήρη ρήξη ήρθαν η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την άρνηση της τελευταίας να αποδεχθεί την πρόταση των εκπαιδευτικών για 24ωρη απεργία την ερχόμενη Παρασκευή, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών, και την απόφασή της να κηρύξει απεργία για τη χθεσινή ημέρα. Δάσκαλοι-μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων που βρέθηκαν στα Προπύλαια στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ αποδοκίμασαν τους εκπροσώπους της κατηγορώντας τους για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων. Στο ίδιο συλλαλητήριο (που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω μηδενικής συμμετοχής) αρνήθηκαν να παραστούν οι καθηγητές κάνοντας λόγο για κοροϊδία. Μάλιστα η ΟΛΜΕ εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ σε σχέση με τη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της Παρασκευής 17/5 και την κατηγορεί ευθέως ότι «δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση να περάσει την καταστολή ενάντια στον κλάδο μας».

Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν ανησυχούν ιδιαίτερα και διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι οι Εξετάσεις θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα και ο συνολικός σχολικός προγραμματισμός θα ολοκληρωθεί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.