Αρχική InfoMommy Υγεία Οι κίνδυνοι που κρύβει το καθισιό για την υγεία μας, ακόμη και αν γυμναζόμαστε καθημερινά

Οι κίνδυνοι που κρύβει το καθισιό για την υγεία μας, ακόμη και αν γυμναζόμαστε καθημερινά

57b36c978f51832c7cc51c4d3be1ef84

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι 1 ώρα γυμναστική την ημέρα…. τον γιατρό τον κάνει πέρα.

Νέα έρευνα ωστόσο ανατρέπει όσα γνωρίζαμε και υποστηρίζει ότι οι μεσήλικες γυναίκες που περνάνε πολλές ώρες καθισμένες διατρέχουν πολύ μεγάλο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα υγείας, ανεξάρτητα από το πόσο τακτικά ασκούνται.

Συγκεκριμένα, όσες γυναίκες δεν είναι δραστήριες για πάνω από 11 ώρες την ημέρα, έχουν 12% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με το αν παρέμεναν… αδρανείς για τέσσερις ώρες ή λιγότερες.

Επίσης. διατρέχουν ακόμη 27% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιακές ασθένειες και 20% από καρκίνο.

Οι αμερικανοί ερευνητές που διεξήγαγαν την έρευνα υποστηρίζουν μάλιστα, ότι κινδυνεύουν ακόμη κι εκείνες οι γυναίκες που γυμνάζονται σε τακτική βάση.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο American Journal of Preventive Medicine. Σε αυτήν συμμετείχαν 93.000 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, για διάστημα μεγαλύτερο των 12 ετών.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όταν κανείς περνά πολύ χρόνο… καθήμενος, αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου. Οι γυναίκες αρχίζουν να χάνουν μυϊκή μάζα από την ηλικία των 35 ετών, κατάσταση η οποία επιταχύνεται μετά την εμμηνόπαυση.

Η Dr Seguin εξήγησε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να ανακτηθεί η σωματική δύναμη αφού χαθεί, και ιδιαίτερα αν κάποιος κάθεται πολλές ώρες σε ένα γραφείο, ή σε ένα καναπέ βλέποντας τηλεόραση.

Η τακτική άσκηση, ιδιαίτερα με βάρη για ενδυνάμωση των μυών, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, ωστόσο οι γυναίκες θα πρέπει να φροντίσουν έτσι ώστε να διατηρούνται σε κίνηση όχι απλά καθημερινά, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να διατηρήσουν την υγεία τους σε καλά επίπεδα.

«Ακόμη κι αν είστε στο γραφείο σας και εργάζεστε, θα πρέπει να σηκώνεστε συχνά και να κινείστε, έστω για λίγα λεπτά. Αν είστε συνταξιούχοι και έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο θα πρέπει να κάνετε πάντα κάτι για να διατηρείστε σε κίνηση» κατέληξε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter