Αρχική Fun Time Oι κηρομπογιές των παιδιών γίνονται κεριά για το σαλόνι μας!

Oι κηρομπογιές των παιδιών γίνονται κεριά για το σαλόνι μας!

10 Σίγουρα κάπου στο σπίτι θα βρείτε κηρομπογιές των παιδιών που πλέον δεν τις χρησιμοποιούν αφού έχουν φτάσει στη μέση και τις βαρέθηκαν. Αντί να τις έχετε και να πιάνουν χώρο στο παιδικό γραφείο μπορείτε να τις αξιοποιήσετε για να δώσετε μια πιο ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα στη διακόσμηση του σπιτιού.

 Υλικά:

Χάρτινα ποτηράκια μιας χρήσης,
Γυάλινο ποτηράκι ή θήκη για κερί
κεριά παραφίνης τριμμένα
κηρομπογιές
φυτίλι
σταντ πιάτων/ φλιτζανιών

10337710_708099152566483_3674655850261493694_n

Πρώτα λιώνουμε μία μικρή ποσότητα κεριού μέσα σε ένα χάρτινο κυπελάκι, στον φούρνο μικροκυμάτων, για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια τοποθετούμε το φυτίλι στο γυάλινο ποτήρι, μέσα στο οποίο θα φτιάξουμε το κερί μας, και ρίχνουμε και το λιωμένο κερί. Το αφήνουμε να κρυώσει, ώστε το φυτίλι να μείνει σταθερό Βγάζετε το χαρτί από τις κηρομπογιές, χαράσοντας κατά μήκος με ένα μαχαίρι ή κοπίδι.

Γεμίστε και πάλι τα χάρτινα ποτήρια με κερί. Αυτή τη φορά, πάνω-πάνω θα βάλετε και τις κηρομπογιές, αφού τις κόψετε σε κομμάτια. Προσοχή: Βάζουμε ένα χρώμα κηρομπογιάς τη φορά.Όταν λιώσει το κερί με τη κηρομπογιά και γίνουν ένα χρώμα, Ρίχνουμε την πρώτη στρώση μέσα στο γυάλινο ποτήρι, φροντίζοντας να το τοποθετήσουμε στο σταντ πιάτων ή γενικά κάπου με κλίση, ώστε να βγει το επιθυμητό μας σχέδιο. Αφήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά να κρυώσει.

Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλο χρώμα κηρομπογιάς. Το ρίχνουμε και πάλι στο γυάλινο ποτηράκι, ωστόσο αυτή τη φορά του δίνουμε αντίθετη κλίση. Το αφήνουμε και πάλι να στεγνώσει. Για την τελευταία "στρώση" κεριού, απλά το αφήνουμε σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια, ώστε να καλυφτεί το ποτηράκι μέχρι πάνω. Αφού τελειώσουμε το γέμισμα, αφήνουμε περίπου 1 ώρα να στεγνώσει ολόκληρο το κερί, πριν το ανάψουμε. Το αποτέλεσμα όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, είναι άκρως εντυπωσιακό!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.