Αρχική InfoTeens Υγεία Οι λέξεις που λέτε μπορεί να προδώσουν την ταυτότητά σας!

Οι λέξεις που λέτε μπορεί να προδώσουν την ταυτότητά σας!

572301-women-talkingΠροσέξτε τι λέτε! Οι λέξεις σημαίνουν διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους και η αντίδραση που προκαλούν στα εγκεφαλικά κύτταρα θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τρόπο για την αναγνώριση και την ταυτοποίηση κάποιου ατόμου.

Η ερευνητική ομάδα του Μπλερ 'Αρμστρονγκ του Βασκικού Κέντρου για τη Νόηση, τον Εγκέφαλο και τη Γλώσσα της Ισπανίας, κατέγραψε τα σήματα που εξέπεμπε ο εγκέφαλος 45 εθελοντών την ώρα που αυτοί διάβαζαν μια λίστα με 75 ακρωνύμια -όπως FBI και DVD. Στη συνέχεια οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα με τη βοήθεια ενός ειδικού προγράμματος υπολογιστή προκειμένου να εντοπίσουν διαφορές μεταξύ των ατόμων. Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων ήταν αρκετά διαφορετικές ώστε το πρόγραμμα να είναι σε θέση να αναγνωρίσει με ακρίβεια 94% τον κάθε εθελοντή.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το περιοδικό New Scientist, τα αποτελέσματα της έρευνας οδήγησαν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι αυτό το είδος ταυτοποίησης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα ασφαλείας, καθώς ο τρόπος με τον οποίο κάποιος άνθρωπος προφέρει μία συγκεκριμένη λέξη είναι διαφορετικός από το πώς θα την πρόφερε κάποιος άλλος. Ο 'Αρμστρονγκ δήλωσε ότι, παρά το γεγονός ότι το ποσοστό αυτό δεν είναι αρκετά ικανοποιητικό ώστε να παράσχει απόλυτη ασφάλεια, αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη αρχή.

Τεχνικές για την ταυτοποίηση ατόμων βάσει των ηλεκτρικών σημάτων που εκπέμπει ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχουν αναπτυχθεί και στο παρελθόν. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτών των τεχνικών αποτελεί το γεγονός ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επαλήθευση της ταυτότητας κάποιου ατόμου σε συνεχή βάση, σε αντίθεση με τους μυστικούς κωδικούς ή τα δαχτυλικά αποτυπώματα. Η συνεχής επαλήθευση -αναγνώριση των χαρακτηριστικών του προσώπου ή η παρακολούθηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας- θα μπορούσε θεωρητικά να επιτρέψει σε κάποιο άτομο να αλληλεπιδρά με πολλά συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών ταυτόχρονα χωρίς να χρειάζεται να εισαγάγει ξανά και ξανά τους απαιτούμενους κωδικούς πρόσβασης σε κάθε συσκευή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.