Οι λύσεις στα 3 πιο ενοχλητικά προβλήματα των μαλλιών, το καλοκαίρι!

vanessa-hudgens-beach-hair

Ναι, το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή… Ήλιος, θάλασσα, διακοπές, πιο χαλαρή διάθεση, όλα αυτά αλλά και η ζέστη που μας «προσκαλεί» να αράξουμε ώρες στην παραλία… Αυτό με τη σειρά του έχει συνέπειες –αρνητικές- και στα μαλλιά μας !
Εντοπίσαμε τα 3 χειρότερα προβλήματα των μαλλιών το καλοκαίρι και σας αποκαλύπτουμε τις αντίστοιχες λύσεις για λαμπερά μαλλιά παντού και πάντα!
1) Το πρόβλημα: Η υγρασία στον αέρα μπορεί να προκαλέσει έντονο φριζάρισμα .
Η λύση: η υπ ‘αριθμόν ένα αιτία του φριζαρίσματος είναι η αφυδάτωση – τα μαλλιά είναι «διψασμένα» με αποτέλεσμα να ρουφάνε νερό από την ατμόσφαιρα η οποία όμως δημιουργεί αυτό το αποτέλεσμα. Μετά από κάθε λούσιμο λοιπόν, εφαρμόστε μια κρέμα conditioner και στις ρίζες που δεν θα την ξεβγάζετε.
2. Το πρόβλημα: Η ξηρότητα που οδηγεί σε σπάσιμο της τρίχας και νωθρότητα.
Η λύση: Ψεκάστε στα μαλλιά σας ένα προϊόν styling που έχει ενσωματωμένες ουσίες προστασίας UV, και κάντε μια φορά την εβδομάδα μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης ώστε τα μαλλιά να αποκτήσουν ξανά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται!
3.Το πρόβλημα: Ο ήλιος καταστρέφει το χρώμα των μαλλιών σας ενώ το χλώριο μπορεί να αλλάξει την απόχρωση τους!
Η λύση: Αν χρησιμοποιείται ένα gloss δύο φορές την εβδομάδα πριν το conditioner καθώς και μια εβδομαδιαία προστατευτική θεραπεία ειδικά για βαμμένα μαλλιά, θα διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας ζωντανό! Επίσης, να θυμάστε να βρέχετε τα μαλλιά σας πριν μπείτε στην πισίνα. Όσο για τα προϊόντα εκείνα με προστασία UV κατά της ξηρότητας, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διατήρηση του χρώματος, καταπολεμώντας το ξεθώριασμα!