Αρχική Περιβάλλον Οι μαθητές απολαμβάνουν τη βόλτα τους παρέα με αρκούδες στην Πίνδο

Οι μαθητές απολαμβάνουν τη βόλτα τους παρέα με αρκούδες στην Πίνδο

1553493_489789704463279_1987906927_o«Παρέα» με τις αρκούδες θα κάνουν βόλτα σε μονοπάτια, μέσα στην προστατευόμενη περιοχή της Βόρειας Πίνδου, μαθητές οι οποίοι θα συμμετέχουν σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Πρόκειται για τη δράση «Χάραξη – χαρτογράφηση – σήμανση ενός θεματικού μονοπατιού για την αρκούδα» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Γρεβενών και την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» στο πλαίσιο του προγράμματος «LIFE ARCPIN».

«Στην ουσία, προτείνονται δύο παλιοί δασικοί δρόμοι για την αξιοποίησή τους ως θεματικά μονοπάτια για την αρκούδα, βάσει των οποίων σχεδιάζονται δύο προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Έφη Γελαστοπούλου, συνεργάτρια της «Καλλιστώ».

Η επιλογή των μονοπατιών έγινε μετά την αξιολόγηση των κριτηρίων που είχαν τεθεί περί ασφάλειας των μαθητών/επισκεπτών, προσβασιμότητας στο μονοπάτι, μήκους της διαδρομής, ποιότητας του τοπίου, παρουσίας αρκούδας και τύπων οικοτόπων και ενδιαιτημάτων, ανθρώπινης παρουσίας και ένταξης του στο συνολικότερο δίκτυο διαδρομών της περιοχής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.