Αρχική InfoTeens Υγεία Οι μαθητές γυμνασίου λένε "όχι" στο τσιγάρο και συμμετέχουν ενεργά στην καμπάνια πρόληψης κατά του καπνίσματος

Οι μαθητές γυμνασίου λένε "όχι" στο τσιγάρο και συμμετέχουν ενεργά στην καμπάνια πρόληψης κατά του καπνίσματος

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την ενίσχυση της καμπάνιας πρόληψης του καπνίσματος, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, μαζί με τον Υφυπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Θ. Πελεγρίνη θα επισκεφθούν σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου, το 2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, το οποίο βρίσκεται στη Μεγάλου Αλεξάνδρου 125.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, μαζί με τον Υφυπουργό Θ. Πελεγρίνη θα παρακολουθήσουν από κοντά την ενημέρωση των παιδιών για την πρόληψη και θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους για τους προβληματισμούς τους σχετικά με το τι πραγματικά είναι το κάπνισμα για τα ίδια και για τους οικείους τους.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «το Υπουργείο Παιδείας και η ΚΕΔΕ συνεργάζονται σε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που αφορά στην υγεία των παιδιών. Στόχος είναι να δούμε πόσα παιδιά καπνίζουν, πότε ξεκίνησαν, πόσα είναι παθητικοί καπνιστές και μέσα από τα συμπεράσματα που θα προκύψουν να μπορέσουμε να δούμε και τα μέτρα πρόληψης και τις στρατηγικές που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν για να μειωθούν τα ποσοστά των καπνιστών».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ δήλωσε ότι «για πρώτη φορά γίνεται μια τόσο σημαντική και συστηματική δουλειά.Όταν η Κεντρική Εξουσία συνεργάζεται με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση κάτι καλό θα προκύψει».

Ο Γ. Πατούλης στη συνέχεια τόνισε ότι χαίρεται που συνεργάζεται, σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, με ένα πνευματικό άνθρωπο όπως ο Υφυπουργός. Αναφερόμενος στους εκπαιδευτικούς τόνισε ότι χωρίς τη συνδρομή τους δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Θ. Πελεγρίνης επισήμανε ότι η συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Κεντρική Διοίκηση είναι πολύ σημαντική, καθώς «η Αυτοδιοίκηση είναι εκείνη που  ξέρει τα προβλήματα τα οποία η Κεντρική Διοίκηση πρέπει γνωρίζει για να προσπαθήσει να τα λύσει».

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με την ενημέρωση των μαθητών πραγματοποιείται και συμπλήρωση ερωτηματολογίου για τη διεξαγωγή έρευνας τα συμπεράσματα ,της οποίας θα παρουσιαστούν με την ολοκλήρωση της δράσης στο Υπουργείο Παιδείας. Το ενημερωτικό πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος απευθύνεται στους μαθητές Α’ και Β’ τάξης των 1656 γυμνασίων της χώρας μας.Τα στοιχεία της έρευνας θα αξιοποιηθούν προκειμένου να αποτυπωθούν και να αποτραπούν τα αρνητικά στερεότυπα που ενδεχομένως επηρεάζουν τη στάση των μαθητών απέναντι στο κάπνισμα.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή οι μαθητές της α’ και β’ Γυμνασίου θα μπορέσουν να μην είναι απλοί, παθητικοί αποδέκτες ενός μηνύματος ενημέρωσης και θα καταφέρουν να γίνουν συμμέτοχοι σε μια ερευνητική διαδικασία που τους δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούν και να αντιδράσουν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter