Αρχική InfoSchool Δημοτικό Οι μαθητές μαθαίνουν να τρέφονται σωστά, μαγειρεύοντας στα ΙΕΚ Δέλτα

Οι μαθητές μαθαίνουν να τρέφονται σωστά, μαγειρεύοντας στα ΙΕΚ Δέλτα

gliptiki-laxanikwn_argiroupoliΤο πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας Παιδειατροφή συνεργάζεται με τα ΙΕΚ Δέλτα για τη διοργάνωση βιωματικών εργαστηρίων μαγειρικής για παιδιά. Από αυτό το Νοέμβριο και κάθε Δευτέρα, τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ υποδέχονται μαθητές από τα σχολεία των δήμων του Παιδειατροφή για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών και διασκεδαστικών μαθημάτων μαγειρικής. Αυτά τα βιωματικά εργαστήρια σχεδιάστηκαν ειδικά για το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ από τους σπουδαστές, τους διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό τριών τμημάτων της σχολής (Τουριστικών Επαγγελμάτων, Επαγγελματιών Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών).

iStock-kids-cookingSmall

Μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι οι μικροί φίλοι του μαθαίνουν τις διάφορες ομάδες τροφίμων και τα οφέλη που αυτές προσφέρουν, στην πράξη! Συμμετέχουν στην παρασκευή μίας ισορροπημένης συνταγής από το μηδέν και σε πρωτότυπα ομαδικά παιχνίδια κίνησης ενώ στο τέλος του εργαστηρίου καταναλώνουν μαζί με τους φοιτητές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ τον... καρπό των κόπων τους.

mpoufes-laxanikwn_palaio-faliro
Η κα Έλενα Στάμου, Εθνική Συντονίστρια του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ δήλωσε σχετικά: «Η ομάδα του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ αναζητά πάντα συνεργάτες στην επιτυχή υλοποίηση και διάδοση του προγράμματος. Τα μαθήματα μαγειρικής για παιδιά είναι μία διαδραστική παρέμβαση που αναγνωρίζεται διεθνώς ως μία επιτυχημένη πρακτική για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Απευθυνθήκαμε στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ γιατί εδώ και 40 χρόνια αποδεικνύει έμπρακτα ότι ως κορυφαίος εκπαιδευτικός οργανισμός, εκτός από την μετάδοση γνώσεων και επαγγελματικών δεξιοτήτων, στοχεύει στην καλλιέργεια παιδείας στη σπουδαστική του κοινότητα.»

Ο κος Παναγιώτης Κιούσης, Διευθυντής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Αθηνών, τόνισε τη σημασία που δίνει το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων του: «Ανταποκριθήκαμε άμεσα και με ενθουσιασμό στο κάλεσμα του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ για συνεργασία. Πιστεύουμε ότι οι διατροφικές συνήθειες διαμορφώνονται από πολύ μικρή ηλικία και είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε παιδιά δημοτικού στο χώρο μας. Τόσο το προσωπικό της σχολής όσο και οι φοιτητές μας αγκάλιασαν από την αρχή αυτή την προσπάθεια και νιώθουμε περήφανοι που μπορούμε κατ’αυτό τον τρόπο να συμβάλλουμε στην τόσο σημαντική προσπάθεια πρόληψης της παχυσαρκίας!»


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.