Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Οι μαθητές συμπληρώνουν ερωτηματολόγιο για τη σχολική βία

Οι μαθητές συμπληρώνουν ερωτηματολόγιο για τη σχολική βία

shutterstock_17794225

Τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά βίας στους χώρους του σχολείου προβλημάτισαν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας το οποίο ίδρυσε και λειτουργεί το Παρατηρητήριο για την πρόληψη της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού. Το ειδικό ερωτηματολόγιο που έχει αποσταλεί στα σχολεία από τον υφυπουργό Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου και αφορά τα συχνά εμφανιζόμενα τον τελευταίο καιρό κρούσματα βίας στα σχολεία θα μπορεί να συμπληρωθεί από τους μαθητές ως τις 25 του μηνός που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η έρευνα απευθύνεται στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων και έχει σκοπό τη συγκέντρωση του υλικού που θα βοηθήσει τη δημιουργία των αντίστοιχων δράσεων που θα στοχεύουν στην πρόληψη του φαινομένου. Εξάλλου μέσω των απαντήσεων των μαθητών το υπουργείο Παιδείας θα έχει εικόνα για το σε ποια σχολεία υπάρχει έξαρση της βίας.

Η πρόσβαση των μαθητών στο ερωτηματολόγιο γίνεται μέσω κωδικού και οι διευθυντές έχουν την υποχρέωση να παρέχουν κάθε διευκόλυνση στους μαθητές για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, το οποίο έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του υπουργείου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.