Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Οι μαθητές τεστάρουν τις γνώσεις τους στην ορθογραφία και την ετυμολογία των λέξεων!

Οι μαθητές τεστάρουν τις γνώσεις τους στην ορθογραφία και την ετυμολογία των λέξεων!

john1118greekwordle_thumbΤο Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης ο 14ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας.Το διαγωνισμό διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύλλογο «Οι Φίλοι του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος» και το Σύλλογο Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. «Ο Φιλόλογος».

Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίου από πολλές πόλεις της χώρας. Κάθε τμήμα θα εκπροσωπηθεί από ένα διαγωνιζόμενο μαθητή, ο οποίος θα κληθεί να δώσει τη σωστή ορθογραφία και την ετυμολογική ερμηνεία μίας λέξης, εντάσσοντάς την παράλληλα σε μία ολοκληρωμένη πρόταση.

O φετινός διαγωνισμός πραγματοποιείται στη μνήμη της Αναστασίας Γαβριήλογλου - Φιλιπποπούλου, εμπνεύστριας και εμψυχώτριας του διαγωνισμού επί σειρά ετών. Η εξεταστική επιτροπή που θα αξιολογήσει τους διαγωνιζόμενους αποτελείται από μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ «Ο Φιλόλογος».

Στους τρεις πρώτους μαθητές που θα διακριθούν θα αποδοθεί χρηματικό έπαθλο 500, 300 και 200 € αντίστοιχα.

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης- Γραφείο Εκδηλώσεων
Εθνικής Αμύνης 27, 546 21 Θεσσαλονίκη
2310.374.808,


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.