Αρχική InfoTeens Υγεία Οι μαθητές της Δράμας στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά του bullying

Οι μαθητές της Δράμας στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά του bullying

keep-calm-and-beat-bullying-5To τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται από περιστατικά που φανερώνουν έντονο bullying σε σχολεία και χώρους που συχνάζει νεολαία. Μεμονωμένα παιδιά ή ομάδες παιδιών «βάζουν στο μάτι» κάποιον συμμαθητή τους και του κάνουν «το βίο αβίωτο», δέρνοντάς τον, απειλώντας τον, ληστεύοντάς του το χαρτζιλίκι ή βασανίζοντάς τον με παρατσούκλια, συκοφαντώντας τον με ψεύτικες διαδόσεις, αμφισβητώντας τον ανδρισμό του κ.λπ. Το θύμα συνήθως δεν μαρτυράει στους γονείς ή τους δασκάλους του όσα του συμβαίνουν, διότι οι θύτες του τον απειλούν ότι αν μιλήσει θα “χει «κακά ξεμπερδέματα». Οι συμμαθητές τους συνήθως δεν κάνουν τίποτε για να βοηθήσουν τα θύματα, διότι αισθάνονται ότι δεν έχουν καμιά δουλειά να αναμιχθούν.

Οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Δράμας στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά της ενδοσχολικής βίας. Αξίζει να δείτε το βίντεο όπου τα παιδιά εκφράζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το αίτημά τους να τεθούν στο περιθώριο οι κοινωνικές αδικίες.

«Το bullying που μας αφορά» – Μια σκέψη με αφορμή τα περιστατικά που συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία

«Ποιος νομίζεις ότι είσαι;»: Οι μαθητές δημιουργούν ένα εξαιρετικό βίντεο κατά του bullying

Απίστευτο περιστατικό στη Λέσβο: οι συμμαθητές του τον κρέμασαν στην μπασκέτα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.