Αρχική InfoSchool Δημοτικό Oι μαθητές της Ηλιούπολης κάθε βδομάδα ακούνε «χειροποίητες βιβλιοϊστορίες» και ταξιδεύουν στο κόσμο της τέχνης

Oι μαθητές της Ηλιούπολης κάθε βδομάδα ακούνε «χειροποίητες βιβλιοϊστορίες» και ταξιδεύουν στο κόσμο της τέχνης

Το πρόγραμμα «Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες» για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού της πόλης, συνεχίζει για τέταρτη χρονιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης. Από τις 15 Οκτωβρίου  έως τις 31 Μαΐου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 10.00 με 12.00 , τάξεις Νηπιαγωγείων και Δημοτικών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη δασκάλα παιδικής ζωγραφικής Θεανώ Χριστοπούλου μαζί με τη μουσικό και μαέστρο μας Βαρβάρα Κουτίβα να ζωντανεύουν εικόνες βιβλίων που επιλέξαμε για τις αντίστοιχες ηλικίες.

Μέσα από συνεργασία και διάλογο, τα παιδιά θα εκφραστούν εικαστικά και θα ηχογραφήσουν το δικό τους τραγούδι, εμπνευσμένα από τις ιστορίες.Συγκεκριμένα, τα βιβλία, στα οποία βασίζονται οι φετινές χειροποίητες βιβλιοϊστορίες για κάθε τάξη, είναι:

Για μαθητές νηπιαγωγείου και Α΄Δημοτικού: «Οι μουσικοί του δάσους» των SirishRao & εικονογράφηση DurgaBai,των εκδόσεων ΚΟΚΚΙΝΟ.

Μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου “Οι μουσικοί του δάσους” – το οποίο είναι Ινδική διασκευή του παραμυθιού των Αδερφών Γκριμ – τα παιδιά ανακαλύπτουν την αξία που έχουν τα ζώα για τον άνθρωπο, ακόμα κι όταν γεράσουν.

Με αφορμή τις εικόνες του βιβλίου, που βασίζονται στη χαρακτηριστική τεχνοτροπία της φυλής Gond, τα παιδιά ζωγραφίζουν τα δικά τους ζώα και παράλληλα απαρτίζουν μια χορωδία για να ηχογραφήσουν το τραγούδι των μουσικών του δάσους.

Για μαθητές Β&Γ Δημοτικού: «Μια φορά κι έναν καιρό ένα κλουβί», της Ροδούλας Παππά & εικονογράφηση CeliaChauffrey, των εκδόσεων ΝΕΦΕΛΗ.

Πώς να είναι ευτυχισμένο ένα άδειο κλουβί;Μέσα από τη δική του αναζήτηση και το διάλογο με τα πουλιά, ξεπερνά προκαταλήψεις και παγιωμένους ρόλους… Γίνεται το μοναδικό κλουβί στον κόσμο που έχει όχι ένα, όχι δύο, αλλά πάρα πολλά πουλιά που πετούν μέσα και τριγύρω του – ελεύθερα!
Μέσα από την αφήγηση του βιβλίου, ηχογραφούμε το τραγούδι του «άδειου κλουβιού», και ζωγραφίζουμε τα δικά μας ελεύθερα πουλιά.

Για μαθητές Δ΄Δημοτικού:
«Οι Νταήδες του Βυθού και ο Ρομπέν των Θαλασσών»της Γιώτας Αλεξάνδρου & εικονογράφηση Κατερίνας Βερούτσου, των εκδόσεωνSUSAETA.
Ποιος είπε ότι οι ήρωες γεννιούνται θαρραλέοι ή πως γνωρίζουν τη δύναμη ή το δρόμο τους από την αρχή; Ήρωες με καθαρή καρδιά μπορεί να βρίσκονται παντού, ακόμη και στα άγνωστα βάθη της θάλασσας. Μπορεί τη μια στιγμή να βουλιάζουν στο φόβο και την άλλη να αναδύονται για να αναμετρηθούν… Μια ιστορία για τον εκφοβισμό, μέσα από την οποία τα παιδιά κατανοούν τη στάση των εμπλεκόμενων στο φαινόμενο, τις επιπτώσεις και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Για μαθητές Ε και Στ΄ Δημοτικού: «Το παλιόπαιδο» της Αγγελικής Δαρλάση & εικονογράφηση Ίριδας Σαμαρτζή, των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ.
Μια ιστορία ενός παιδιού συνηθισμένου σαν όλα τα παιδιά και ξεχωριστού σαν κάθε παιδί. Μια ιστορία για την πίστη και τον ανθρωπισμό, για τη δύναμη της τέχνης και του πολιτισμού ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο χώρο του MediaLab, αληθινές ιστορίες μουσικών του ElSistema και της διεθνούς φήμης της συμφωνικής ορχήστρας “Μπολιβάρ” της Βενεζουέλας, αλλά και της RecycledOrchestra της Παραγουάης, κι έτσι θα έρθουν σ’ επαφή μ’ ένα όραμα που μέσω της μουσικής άνοιξε νέους ορίζοντες στις ζωές χιλιάδων παιδιών και είχε «καρπούς» πάνω από 150 νεανικές ορχήστρες! Τέλος τα παιδιά θα πειραματιστούν κατασκευάζοντας το δικό τους μουσικό όργανο από ανακυκλώσιμα υλικά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε τμήματα σχολικών τάξεων το πολύ 25 ατόμων των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών της Ηλιούπολης.

Για δηλώσεις συμμετοχής, τα σχολεία που ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο τηλέφωνο 2109948344(Λόρα Παπαϊωάννου ή Εύη Μπουσούνη).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter