Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Οι μαθητές της Καβάλας συμμετέχουν στο «Πανεπιστήμιο Παιδιών» και αποκτούν μια πολύπλευρη παιδεία

Οι μαθητές της Καβάλας συμμετέχουν στο «Πανεπιστήμιο Παιδιών» και αποκτούν μια πολύπλευρη παιδεία

2-KIC-robotics with Lego MindstormsΤο πιλοτικό πρόγραμμα «Πανεπιστήμιο Παιδιών» υλοποιούν η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας. Πρόκειται για μια σειρά καινοτόμων δράσεων – παρουσιάσεων και εργαστηρίων – για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε διάφορες θεματικές της επιστήμης και της τέχνης που στόχο έχει την απόκτηση γνώσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενίσχυση της φιλομάθειας.

Οι δράσεις που έχουν προγραμματισθεί και στις οποίες κάθε μπορεί να επιλέξει 2 από τις 4 θεματικές είναι οι εξής:

· 29/04/2015. Ώρα:18:00- 19:30. Ρομποτική.

Στη θεματική αυτή θα παρουσιαστούν η κατασκευή και ο προγραμματισμός ρομπότ με τη χρήση των Lego Mindstorm. Εισηγητές: Δημήτρης Πογαρίδης, Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Α.Μ.Θ., Ιωάννα Μπακάλη, Συνεργάτης του ΤΕΙ Α.ΜΘ.
Τοποθεσία: 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 50 άτομα. Απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού. Για συμμετοχή πατήστε εδώ: http://goo.gl/z0tYjl.

· 6/5/2015. Ώρα:18:00- 19:30. Προσωπικότητες.

Στη θεματική αυτή θα παρουσιαστούν σύντομες ιστορίες από το χώρο της επιστήμης, όπως «O Αϊνστάιν και το επάγγελμα του μηχανικού», «H ζωή και το έργο του καθηγητή Χάρντι Κρος», «Αθανάσιος Παπούλης, καθηγητής του Πολυτεχνείου της Νέας Υόρκης (1921-2002)». Εισηγητής: Αστέριος Παντοκράτορας, Καθηγητής Μηχανικής Ρευστών στην Πολυτεχνική Σχολή του Δ.Π.Θ.

Τοποθεσία: Παλιά Μουσική (Συγκρότημα Χαλίλ Μπέη), Καβάλα. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 50 άτομα. Απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού. Για συμμετοχή πατήστε εδώ: http://goo.gl/glsrXC.

Hammoudi-Writing-calligraphy

· 14/5/2015. Ώρα:18:00- 19:30. Δημιουργική Γραφή.

Η θεματική αυτή θα στηριχτεί στην πρακτική άσκηση των μαθητών στη λογοτεχνική γραφή με στόχο αφενός να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και αφετέρου να γίνουν επαρκέστεροι αναγνώστες της λογοτεχνίας. Εισηγητής: Χριστίνα Καλαϊτζή, Υποψήφια Διδάκτωρ Δημιουργικής Γραφής στην Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ.

Τοποθεσία: Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 60 άτομα. Απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού. Για συμμετοχή πατήστε εδώ: http://goo.gl/q5KBsr.

· 20/5/2015. Ώρα 20:30- 23:30. Αστροφυσική. Στη θεματική αυτή οι μαθητές εισάγονται στον κόσμο της Αστροφυσικής επιστήμης και συμμετέχουν σε νυχτερινή παρατήρηση. Εισηγητής: Μιχάλης Δογραματζίδης, Φυσικός, Πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας «Ο Πήγασος».

Τοποθεσία: Φρούριο Καβάλας.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 100 άτομα.

Απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.