Αρχική InfoSchool Λύκειο Οι μαθητές των Λυκείων γνωρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Europe Direct

Οι μαθητές των Λυκείων γνωρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Europe Direct

europe-direct-logo1Εκπαιδευτικά προγράμματα με επισκέψεις σχολείων και ομάδων μαθητών, στο πλαίσιο της εξοικείωσης των νέων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκαινιάζει για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο , το Europe Direct του δήμου Αθηναίων.

Τα προγράμματα εστιάζουν στις δυνατότητες που παρέχει η Ένωση αλλά και στους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και να ωφεληθούν από αυτές. Μέσω του προγράμματος θα αναλυθούν θέματα όπως : η ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη(δικαιώματα και υποχρεώσεις) Ευρωεκλογές 2014 και η σημασία της ψήψου των νέων στην ώρα της αλλαγής Προβλήματα και λύσεις σε πανευρωπαϊκή κλίμακα Προγράμματα κινητικότητας νεολαίας (Erasmus +) Κοινωνία των Πολιτών, Εθελοντισμός, Δράσεις αλληλεγγύης.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν την προβολή οπτικοακουστικού υλικού, παρουσίαση και συζήτηση με τους μαθητές με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και την ανάδειξη των προοπτικών στο ευρωπαϊκό πεδίο.

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210 3642540 και 698- 59 63 224, και μέσω e-mail στο europedirect@cityofathens.g και στο gleoudi.georgia@gmail.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.