Αρχική InfoSchool Δημοτικό Οι μαθητές του Ηρακλείου μαθαίνουν τα μυστικά της ρομποτικής

Οι μαθητές του Ηρακλείου μαθαίνουν τα μυστικά της ρομποτικής

Kids-at-Robotics-Camp-2-LavnerΟ Τομέας Ηλεκτρονικών του 1ου ΕΚ Ηρακλείου, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Τζωρτζάκης και ο Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε κ. Περικλειδάκης Γεώργιος διοργανώνουν με την υποστήριξη της Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου κας Καναβάκη Μαρίας εισαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Ρομποτική για μαθητές» το οποίο θα διεξαχθεί στους χώρους του εργαστηρίου Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων του Τομέα Ηλεκτρονικών στο 1ο ΕΚ Ηρακλείου Κρήτης (Ιτάνου 40 Κηπούπολη Ηράκλειο).

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και απευθύνεται κυρίως σε μαθητές της Α’ Τάξης των Γυμνασίων και της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων του Ηρακλείου και θα διενεργείται Κάθε Παρασκευή και ώρα 18:30-20:30 Για οκτώ (8) εβδομάδες με ημέρα έναρξης την Παρασκευή 28-11-2014 Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (15 άτομα) λόγω της δυναμικότητας των εργαστηρίων. Αν οι προσφερόμενες θέσεις δεν καλυφθούν θα μπορούν να παρακολουθήσουν και μαθητές μεγαλύτερων τάξεων ενώ αν οι αιτήσεις ξεπεράσουν τον αριθμό των θέσεων θα υπάρξει και επαναληπτικό σεμινάριο μέσα στο 2015.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με την Ρομποτική ώστε μέσα από την κατασκευή και τον προγραμματισμό των ρομπότ να επιτευχθεί ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας, της ελεύθερης έκφρασης και του ερευνητικού ενδιαφέροντος των μαθητών. Η γνώση που θα αποκτήσουν θα μπορεί να αξιοποιηθεί αργότερα στην οργάνωση διαφόρων προγραμμάτων και projects στα σχολεία τους. Οι μαθητές θα εργαστούν σε μικρές ομάδες και θα πραγματοποιήσουν μία σειρά ασκήσεων και εφαρμογών σε προγραμματιζόμενα ρομπότ (Lego Mindstorms NXT).

tn-blr-burbank-kids-learn-how-to-build-robots--001

Εισηγητές του προγράμματος είναι οι Μαρίνα Μπατζανακάκη εκπαιδευτικός ΠΕ17 Ηλεκτρονικός του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου με διάθεση στο 1ο ΕΚ Ηρακλείου. Φανιουδάκης Βασίλειος Ηλεκτρονικός Μηχανικός, Κάτσιος Κωνσταντίνος Δάσκαλος Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών που ενδιαφέρονται, έχουν βασικές γνώσεις χρήσης Η/Υ και έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν, να αποστείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση στο φαξ 2810-321051 ή να καταθέσουν την επισυναπτόμενη αίτηση στο 1ο ΕΚ Ιτάνου 40 Κηπούπολη Ηράκλειο ή να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά αίτησή στο site www.1eksemi.weebly.com μέχρι 26 Νοεμβρίου 2014.

Η επιτροπή διοργάνωσης του σεμιναρίου αποτελείται από τους Τζωρτζάκη Ιωάννη Σχολικό Σύμβουλο Περικλειδάκη Γεώργιο Προϊστάμενο Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε Μανατάκη Γεώργιο Διευθυντή 1ου ΕΚ Μπατζανακάκη Μαρίνα Ηλεκτρονικό, Εκπαιδευτικό 6ου ΕΠΑΛ Καζγκούτη Γεώργιο Φυσικό Ρ/Η Υπεύθυνο Τομέα Ηλεκτρονικών Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2810361733 Καζγκούτη Γεώργιο

Στους συμμετέχοντες μαθητές θα διανεμηθεί το απαραίτητο υποστηρικτικό υλικό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.