Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Οι μαύρες γάτες πηγαίνουν σχολείο; - Οι νέοι μιλούν στα παιδιά για το ρατσισμό»: δράση σε δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης (17-21/3)

«Οι μαύρες γάτες πηγαίνουν σχολείο; - Οι νέοι μιλούν στα παιδιά για το ρατσισμό»: δράση σε δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης (17-21/3)

SXEDIA STIN POLIEργαστήρια για παιδιά και καλλιτεχνικά δρώμενα με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις προκαταλήψεις και το ρατσισμό, διοργανώνουν την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, από τις 18:00 ως τις 20:00, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και η Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «Σχεδία στην πόλη».

Η εκδήλωση αποτελεί την κορύφωση της δράσης «Οι μαύρες γάτες πηγαίνουν σχολείο; - Οι νέοι μιλούν στα παιδιά για το ρατσισμό», που ξεκινά τη Δευτέρα 17 Μαρτίου με καθημερινές επισκέψεις σε τάξεις δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης ως την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014. Πρόκειται να υλοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια σε τάξεις δημοτικού (Δ ‘ – Στ΄), με στόχο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να κατανοήσουν θέματα, που αφορούν στις προκαταλήψεις και στα στερεότυπα που οδηγούν στον ρατσισμό.
Τα εργαστήρια σε κάθε τάξη έχουν διάρκεια δύο διδακτικές ώρες και βασίζονται στις αρχές της μη τυπικής μάθησης και της ομαδοσυνεργατικής διαδικασίας.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτές και νέοι παιδαγωγοί εθελοντές της ομάδας «Σχεδία στην πόλη», οι οποίοι από κοινού έχουν προετοιμάσει το εκπαιδευτικό υλικό.

Στόχος της εβδομάδας ευαισθητοποίησης είναι να ενημερωθεί το κοινό για τον διάλογο που γίνεται σήμερα στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή κοινότητα και αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, εστιάζοντας στην αναγνώριση των ατομικών δικαιωμάτων, στην καταπολέμηση του ρατσισμού, των διακρίσεων και της φτώχειας.

Λίγα λόγια για την ομάδα: «Σχεδία στην πόλη»

Είναι μια ανήσυχη εθελοντική ομάδα νέων παιδαγωγών, εμψυχωτών και καλλιτεχνών που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 1999.
Στόχος της είναι, μέσα από τις τέχνες και το παιχνίδι, να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα σε κοινωνικά ζητήματα, να υποστηρίξει παιδιά και νέους, με λιγότερες ευκαιρίες και να προάγει την ιδέα του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Γι’ αυτό κάθε χρόνο σχεδιάζει εθελοντικά προγράμματα, πρωτότυπες δράσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, βιωματικά σεμινάρια και εκδηλώσεις σε συνεργασία με ομάδες και φορείς της πόλης.

Πληροφορίες: www.sxediastinpoli.gr
Τηλ. επικοινωνίας: 2310. 236.344 & 6978.383.064


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.