Οι “Μικρές Κυρίες” των παιδικών μας χρόνων στη μεγάλη οθόνη -Δείτε το trailer!

Ποια σημερινή μαμά δεν διάβασε ως κορίτσι το κλασικό μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Άλκοτ «Μικρές Κυρίες» και ποια δεν ταξίδεψε νοητά χάρη σε αυτό στον αμερικανικό εμφύλιο και στα τέλη του 19ου αιώνα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ρομαντική ιστορία γίνεται ταινία, ωστόσο η σκηνοθεσία της Γκρέτα Γκέργουιγκ πρόκειται να συναρπάσει τόσο τις μαμάδες, όσο και τις κόρες.

Η νέα ταινία, λοιπόν, θα βασίζεται στο ομώνυμο και πασίγνωστο, κλασικό μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Άλκοτ, που πρωτοεκδόθηκε το 1869 και εμπνέεται από τα παιδικά της χρόνια.

Οι Μικρές Κυρίες είναι η ιστορία των τεσσάρων αδελφών Μαρτς. Η Μεγκ, η Τζο και η ‘Aμυ, τόσο διαφορετικές και τόσο αγαπημένες μεταξύ τους, μεγαλώνουν μαθαίνοντας να αντιστέκονται στις δυσκολίες, να ξεπερνούν τα εμπόδια, να νικούν τα λάθη και τα ελαττώματά τους, να χαίρονται ότι τους προσφέρει η ζωή. Η Μεγκ, η πιο μεγάλη, η πιο όμορφη, βάζει στην άκρη την φιλαρέσκεια και τις κοινωνικές φιλοδοξίες της και βρίσκει την ολοκλήρωση στην αγάπη. Η καλή Μπεθ αφοσιώνεται στην οικογένειά της, στη μουσική και σε όσους έχουν ανάγκη από βοήθεια και συμπαράσταση. Η ‘Aμυ, η μικρότερη, η παραχαϊδεμένη των Μαρτς, δυσκολεύεται περισσότερο από τις άλλες να τιθασέψει τον εγωισμό της. Κι η Τζο, το αγοροκόριτσο, είναι η συγγραφέας της οικογένειας, αυτή, που μας διηγείται την ιστορία. Και το απολαμβάνει.

Το καστ απαρτίζουν η Saoirse Ronan (Mary Queen of Scots, Lovely Bones, Hanna) ως η ‘Jo March’, η Emma Watson (Harry Potter movies, Beauty and the Beast) ως η ‘Meg March’, o Timothee Chalamet (Call Me By Your Name, Hot Summer Nights, Hostiles) ως ο ‘Laurie Laurence’, η Florence Pugh (King Lear, The Falling, Marcella) ως η ‘Amy March’, η Laura Dern (Twin Peaks, Jurassic Park), η Meryl Streep και ο James Norton.

Δείτε το υπέροχο trailer:

Στους κινηματογράφους από 6 Φεβρουαρίου 2020.