Αρχική InfoSchool Δημοτικό Οι μικροί μαθητές έβαλαν τις ποδιές μαγειρικής και έφτιαξαν τα δικά τους καλούδια στο πρώτο εργαστήριο μαγειρικής του Παιδειατροφή

Οι μικροί μαθητές έβαλαν τις ποδιές μαγειρικής και έφτιαξαν τα δικά τους καλούδια στο πρώτο εργαστήριο μαγειρικής του Παιδειατροφή

Mathima MageirikisΤη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο βιωματικό εργαστήριο μαγειρικής για παιδιά που σχεδίασαν ειδικά για το Παιδειατροφή οι καθηγητές και οι φοιτητές του ΙΕΚ Δέλτα!

Οι μικροί μαθητές του 10ου δημοτικού σχολείου Κορίνθου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ εγκαινιάζοντας τη νέα αυτή συνεργασία του Παιδειατροφή με στόχο την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής. Όλα τα παιδιά φόρεσαν ποδιές, γάντια και σκουφάκια και υπό τις οδηγίες των σεφ Δημήτρη Καράμπαμπα και Γιώργου Γανωτή συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε όλα τα στάδια παρασκευής μίας λαχταριστής σαλάτας, με ποικιλία λαχανικών και βάση τις φακές. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της παιδαγωγού Νίκης Βακερλή, έπαιξαν διάφορα παιχνίδια γευσιγνωσίας με φρέσκα φρούτα εποχής, ετοιμάζοντας και καταναλώνοντας μία πολύχρωμη φρουτοσαλάτα.

Το δεύτερο μέρος των εργαστηρίων περιελάμβανε πρωτότυπα ομαδικά παιχνίδια γύρω από την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής τα οποία και επιμελήθηκε η διαιτολόγος κα Κατερίνα Σπαγγή μαζί με τους φοιτητές της. Μέσα από την κίνηση, τη διάδραση και το παιχνίδι οι μικροί φίλοι του Παιδειατροφή έμαθαν τις διάφορες ομάδες τροφίμων, τα οφέλη που προσφέρουν και το πόσο συχνά πρέπει να τις καταναλώνουμε. Τόσο οι δάσκαλοι όσο και τα παιδιά δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από τα εργαστήρια του Παιδειατροφή και εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν σε ακόμα περισσότερες μελλοντικές δράσεις του προγράμματος στην Κόρινθο.

Tyflomyga me frouta

Η κα Έλενα Στάμου, Εθνική Συντονίστρια του Παιδειατροφή, δήλωσε: «Μέσα από την πρωτοποριακή αυτή δράση τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά τις αρχές τις ισορροπημένης διατροφής και τον πρωταγωνιστικό ρόλο των φρούτων και των λαχανικών σε αυτή. Αφήνουν για μία μέρα τη σχολική αίθουσα, έρχονται σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου της διατροφής και της εστίασης και διασκεδάζουν μέσα από ομαδικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες! Η ομάδα του Παιδειατροφή σχεδιάζει πολλές περισσότερες εκπλήξεις σε ακόμα περισσότερους Ελληνικούς δήμους για το 2015!»

Τα εργαστήρια μαγειρικής του Παιδειατροφή  θα συνεχιστούν στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και το 2015, καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα παιδιά να ενημερωθούν για τη μεσογειακή διατροφή και να εντρυφήσουν στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.