Αρχική Νέα Οι Μικροί Μουσικοί ετοιμάζονται για ακροάσεις στο Ωδείο Αθηνών (25, 26/9)

Οι Μικροί Μουσικοί ετοιμάζονται για ακροάσεις στο Ωδείο Αθηνών (25, 26/9)

choir

Η μουσική παιδεία σίγουρα προάγει τον πολιτισμό. Και ο πολιτισμός χρειάζεται τόσο σε εμάς όσο και στις επόμενες γενιές.

Η ενίσχυση της μουσικής παιδείας της Ελλάδας μέσω υποτροφιών σε παιδιά των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν ν΄αντεπεξέλθουν στο κόστος των διδάκτρων είναι ο σκοπός του νέου προγράμματος με τίτλο "Μικροί Μουσικοί" το οποίο σχεδιάστηκε από το Ωδείο Αθηνών και το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από την Αττική τα οποία είτε έχουν ήδη παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής είτε είναι αρχάρια. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυσή της μέσω νέων υποστηρικτών, ιδιωτών ή φορέων οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

«Η κρίση γεννά σε όλους μας νέες υποχρεώσεις, στις οποίες ο πολιτισμός οφείλει να δώσει απαντήσεις» είπε ο πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών, αρχιμουσικός κ. Νίκος Τσούχλος στην διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος την Πέμπτη 11 Ιουλίου. «Σήμερα θα πρέπει να σκεφτούμε ποιά Ελλάδα θέλουμε όταν έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη. Τί θέλουμε να έχουμε κάνει για τα παιδιά που μεγαλώνουν στην κρίση. Το πρόγραμμα "Μικροί Μουσικοί" είναι μια τέτοια απάντηση» συνέχισε.

Οι υποτροφίες καλύπτουν για κάθε μαθητή τα ετήσια δίδακτρα σε ποσοστό 50% ως 100% και δίνονται με βάση κριτήρια που συνδυάζουν την κλίση στην μουσική με τις ειδικές οικονομικές συνθήκες κάθε οικογένειας. Η επιλογή των μικρών υποτρόφων θα γίνει μέσω ακροάσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου ενώ για την ενίσχυση του προγράμματος θα διοργανωθεί συναυλία στο Ηρώδειο στις 12 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή διακεκριμένων αποφοίτων, καθηγητών και σπουδαστών του Ωδείου.

«Η σύμπραξη αυτή απηχεί την εμπιστοσύνη και την πίστη μας σε έναν από τους σημαντικότερους και μακροβιότερους θεσμούς μουσικής παιδείας στην χώρα, όπως είναι το Ωδείο Αθηνών» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Αφεντούλης, Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι.Σ Λάτση.

Τέλος, ο νέος διευθυντής του Ωδείου Αθηνών κ. Νίκος Αθηναίος αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια του Ιδρύματος - προγράμματα σπουδών, καλλιτεχνικά σχήματα και εκδηλώσεις- δίνοντας τον τόνο για τις αλλαγές που σχεδιάζει και υλοποιεί η νέα διοίκηση. Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα μπορούν ν΄απευθύνονται στο Ωδείο Αθηνών (Βασ. Γεωργίου 19 και Ρηγίλλης) και στο τηλ: 210 7240673


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.