Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Οι μικροί τηλεθεατές προτιμούν τα ζαχαρούχα αναψυκτικά

Οι μικροί τηλεθεατές προτιμούν τα ζαχαρούχα αναψυκτικά

Boys Eating and Watching Television

Δυστυχώς, τα παιδιά εθίζονται από μικρά στην τηλεθέαση. Οι προσπάθειες, φαντάζομαι, γίνονται σε κάθε σπιτικό, ώστε να μειωθούν οι ώρες που παρακολουθούν τα παιδιά καθημερινά τηλεόραση, πολλές φορές όμως είναι δύσκολο. Ακόμη χειρότερα γίνονται τα πράγματα όταν, σύμφωνα με σουηδική μελέτη, τα παιδιά συνοδεύουν τη θέαση της αγαπημένης τους σειράς με κατανάλωση ζαχαρούχων αναψυκτικών. Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτό συμβαίνει ακόμη και σε παιδιά που παρακολουθούν έστω και μία ώρα την ημέρα τηλεόραση.

Πάντως, οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ επισημαίνουν ότι για κάθε ώρα παιδικής τηλεθέασης η πιθανότητα κατανάλωσης ζαχαρούχων ποτών αυξάνεται κατά 50%. Αιτία; Η συγκεκριμένη αύξηση οφείλεται στην έκθεση των παιδιών στις τηλεοπτικές διαφημίσεις των προϊόντων, ενώ δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο τα παιδιά να απολαμβάνουν απλώς την κατανάλωση των ποτών αυτών ενόσω βλέπουν τηλεόραση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.