Αρχική Νέα Οι νέες φιγούρες Lego αντανακλούν το μοντέλο της μοντέρνας οικογένειας

Οι νέες φιγούρες Lego αντανακλούν το μοντέλο της μοντέρνας οικογένειας

Σε μια προσπάθεια να "απεικονίσει τον κόσμο που ζούμε σήμερα", η Lego λάνσαρε τη φιγούρα του μπαμπά που μένει στο σπίτι να φροντίζει το μωρό και της εργαζόμενης μητέρας, ως μέρος της νέας συλλογής Lego City που έκανε το ντεμπούτο της στη διοργάνωση Toy Fair στη Νέα Υόρκη πριν από λίγες ημέρες. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εταιρεία, γιατί δείχνει στα μικρά παιδιά που παίζουν με Lego ότι στον πραγματικό κόσμο, οικογένειες σαν αυτή υπάρχουν και είναι φυσιολογικές και αποδεκτές.

Ενώ η μαμά φοράει επαγγελματική ενδυμασία, ο μπαμπάς εμφανίζεται να κρατάει το καρότσι με το μωρό. Δεδομένου ότι ο αριθμός των μπαμπάδων που διαμένουν στο σπίτι με τα παιδιά τους έχει σχεδόν διπλασιαστεί στο εξωτερικό από το 1989, σύμφωνα με το Pew Research Center, η εταιρεία έκανε μια προσπάθεια να συμβαδίσει με την εποχή.

Από την πλευρά της, η Melissa Wardy, συγγραφέας και ιδρύτρια της οργάνωσης Brave Girls Alliance, προέτρεψε την εταιρεία Lego να λανσάρει μια σειρά με γυναίκες επιστήμονες, επισημαίνοντας ότι οι γυναικείοι χαρακτήρες αποτελούν μόνο το 16% του συνόλου των Lego.

Ολόκληρη η σειρά Lego City, η οποία περιλαμβάνει επίσης έναν άνδρα σε αναπηρικό καροτσάκι, αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Ιούνιο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.