Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Οι νέοι και η πρόκληση του «επιχειρείν»: Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη(7/5)

Οι νέοι και η πρόκληση του «επιχειρείν»: Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη(7/5)

People_networking_a_1Η νεανική επιχειρηματικότητα και οι νέες ιδέες στον χώρο των επιχειρήσεων αποτελούν το θέμα ημερίδας, που διοργανώνει η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 σε συνεργασία με το περιοδικό RouaMat.com και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα, που έχει τίτλο «Η Νέα(νική) πλευρά του Επιχειρείν», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 (12.00 – 20.00) στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν ομιλίες και συζητήσεις με θέματα όπως «Τα ups and downs της επιχειρηματικότητας». Στις συζητήσεις θα πάρουν μέρος νέοι επιχειρηματίες, καθώς και εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα. Συντονιστής των συζητήσεων θα είναι ο Κωνσταντίνος Μουράτης (Δημοσιογράφος – υπεύθυνος διοργάνωσης).

Η εκδήλωση έχει τρεις βασικούς στόχους:

Πρώτον να δώσει μία ρεαλιστική εικόνα του «επιχειρείν» για τους νέους και νέες σήμερα, τι ιδέες μπορούν να κυνηγήσουν, καθώς και τις δυσκολίες και ευκολίες που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη διαδικασία.

Δεύτερον να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τους φορείς και τα μέσα που υπάρχουν και διατίθενται τόσο από τον Ιδιωτικό, όσο και από τον Δημόσιο τομέα και πώς αυτοί μπορούν να αξιοποιηθούν ή να αποκτηθούν.

Τρίτον, να προσφέρει επιμόρφωση μέσα από το workshop «The Entrepreneurial Experience», που αποσκοπεί στη σύντομη και περιεκτική απόκτηση εμπειρίας της ενασχόλησης με τέτοιου είδους εγχειρήματα.

Μέσα από τις συζητήσεις και το workshop, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ότι η επαγγελματική σταδιοδρομία δεν είναι πάντα δύσκολη, αλλά ούτε και εύκολη, ότι οι ίδιοι στο ξεκίνημά τους δεν είναι πάντα μόνοι, ότι υπάρχουν εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν και το βασικότερο, ότι πρέπει να απολαύσουν την διαδρομή και να χρησιμοποιήσουν αυτά που μαθαίνουν στην πορεία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.