Αρχική Infokids Υγεία Οι παιδικές ημικρανίες επηρεάζουν αρνητικά την απόδοση στο σχολείο

Οι παιδικές ημικρανίες επηρεάζουν αρνητικά την απόδοση στο σχολείο

Οι ημικρανίες δυστυχώς δεν είναι προνόμιο μόνο των ενηλίκων καθώς τελευταία πληθαίνουν τα κρούσματα εμφάνισης ημικρανιών στα παιδιά ηλικίας μόλις 6 ετών. Εκτός από την αρνητική διάθεση και τον έντονο κεφαλικό άλγος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Neurology» τα παιδιά που υπέφεραν από ημικρανίες αντιμετώπιζαν 30% μεγαλύτερο κίνδυνο για σχολική επίδοση κάτω του μετρίου σε σύγκριση με όσα δεν εμφάνιζαν πονοκεφάλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχέση μεταξύ ημικρανίας και κακής σχολικής επίδοσης ήταν ισχυρότερη στα παιδιά που υπέφεραν από χρόνιες ημικρανίες, σε όσα είχαν σοβαρότερες και μεγαλύτερης διάρκειας και σε όσα είχαν συναισθητικά προβλήματα ή προβλήματα συμπεριφοράς.

Ποια είναι όμως η αιτία εμφάνισης των κεφαλαλγιών στα μικρά παιδιά; Σημαντικός είναι ο ρόλος της οικογενειακής προδιάθεσης για τα παιδιά των οποίων και οι δύο γονείς πάσχουν από κεφαλαλγία. Άλλα αίτια θα πρέπει να αναζητηθούν στο στρες και το περιβάλλον. Επίσης στην εμφάνιση των πονοκεφάλων οδηγεί ο πολύς ή ο λίγος ύπνος, τα έντονα φώτα, οι πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή, η πείνα λόγω παράλειψης γευμάτων και η έντονη σωματική ή πνευματική δραστηριότητα.

Τα συμπτώματα της ημικρανίας των παιδιών διαφέρουν πολύ από των ενηλίκων. Ο ενήλικας ως κύριο σύμπτωμα έχει την κεφαλαλγία με επακόλουθο την ναυτία και τον εμετό. Στα παιδιά είναι πιθανό, αντί για πονοκέφαλο η ημικρανιακή κρίση να εκδηλώνεται μόνο με ναυτία και εμετό. Λόγω της ανωριμότητας του νευρικού συστήματος οι παιδικές ημικρανίες εκδηλώνονται με συμπτώματα όπως ξαφνικοί ίλιγγοι, στράβωμα του κεφαλιού προς τη μια πλευρά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.