Οι παιδικές χαρές του Ηρακλείου αναβαθμίζονται και πιστοποιούνται

paidiki_xara_803009002Πιστοποιημένες, σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία, θα είναι σύντομα στη διάθεση των Ηρακλειωτών όλες οι παιδικές χαρές της πόλης, καθώς ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προχωρά σε πρόγραμμα σταδιακής αποκατάστασής τους.

Συγκεκριμένα, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εντοπίζει και απομακρύνει άμεσα τα όργανα των παιδικών χαρών που κρίνονται ακατάλληλα προς χρήση από τους μικρούς Ηρακλειώτες, ταυτόχρονα δε προχωρά στις απαιτούμενες ενέργειες (διαγωνισμούς προμήθειας) για την αποκατάστασή τους. Παράλληλα, με ίδιες δυνάμεις, τα συνεργεία του Δήμου παρεμβαίνουν καθαρίζοντας και ομαλοποιώντας τον περιβάλλοντα χώρο. Αυτό σημαίνει, ότι, κατά τη διαδικασία ετοιμασίας των εν λόγω υποδομών για να πάρουν το σήμα της πιστοποίησης, καμία παιδική χαρά του Ηρακλείου δεν μένει κλειστή.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες στην παιδική χαρά της οδού Κολοκοτρώνη, ενώ η δημοτική αρχή επισπεύδει την εκμετάλλευση του προγράμματος χρηματοδότησης 150.000 ευρώ από το Πράσινο ταμείο, προκειμένου να προωθηθεί η αναβάθμιση ακόμα δύο παιδικών χαρών της πόλης.

«Είναι βούληση της δημοτικής αρχής να ολοκληρωθούν, το συντομότερο δυνατό, όλες εκείνες οι ενέργειες που θα εξασφαλίσουν το παιχνίδι στις παιδικές χαρές με ασφάλεια και με ελάχιστους κινδύνους για τους μικρούς μας κατοίκους. Για αυτό, άλλωστε, η νέα διοίκηση και προσωπικά ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, έχουν θέση σε προτεραιότητα το ζήτημα, από τις πρώτες κιόλας ημέρες παρουσίας τους στο Δήμο», σχολιάζει σχετικά η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαριάννα Ζούρου.

Σε αυτή τη κατεύθυνση η κ. Ζούρου καλεί και τους πολίτες του Ηρακλείου, τώρα και στο μέλλον, όπου εντοπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα σε παιδική χαρά της πόλης να ειδοποιούν το Δήμο, οι υπηρεσίες του οποίου άμεσα θα μεριμνούν για την αποκατάσταση.