Αρχική Νέα Οι παιδικοί ήρωες δεν είναι χάρτινοι

Οι παιδικοί ήρωες δεν είναι χάρτινοι

8
Ένα  8χρονο παιδί που πάσχει από λευχαιμία έκανε μία ευχή. Να προπονηθεί με συνομήλικούς του και με πρωταθλητές μαχητικών αθλημάτων. H Οργάνωση ‘’MAKE A WISH’’ έκανε την ευχή  του πραγματικότητα αφού ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του μικρού  αθλητές από   πέντε συλλόγους που πρωταγωνιστούν στις αθλητικές ομοσπονδίες του ju jitsu  και Παγκρατίου Αθλήματος.
Είναι μία μικρή σε έκταση αλλά μεγάλη σε ψυχή…αθλητική είδηση που καταδεικνύει το μεγαλείο του αθλητισμού, μακριά από τα  πολύχρωμα φώτα της δημοσιότητας και τα οικονομικά συμφέροντα. Ο πιτσιρικάς θέλησε να ζήσει το όνειρό του  το ποίο για κάποιους φαντάζει ασήμαντο.

Άραγε πόσο ασήμαντη μπορεί να είναι η επιθυμία ενός μικρού παιδιού που η μοίρα  του έδειξε το σκληρό της πρόσωπο. Και όμως στην πράξη για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα πολυτιμότερα πράγματα στη ζωή είναι η ίδια ή ζωή και οι μικροχαρές της.

Η προσφορά στον συνάνθρωπο δεν χρειάζεται να είναι μόνο υλική. Ένα χαμόγελο, ένα χάδι ένα παίνεμα, μία ένδειξη ότι δεν είναι μόνος,  μπορεί να είναι κάτι ανεκτίμητο.

Πραγματικά αισθάνομαι όμορφα όταν βλέπω συλλόγους και αθλητές να  βρίσκονται δίπλα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα  και κυρίως δίπλα σε παιδιά. Μέσα στο κλίμα μιζέριας που ζούμε και οικονομικής ανέχειας υπάρχει ο φόβος καθείς από εμάς να βγάλει τον κακό του εαυτό σε μία προσπάθεια επιβίωσης.

Ευτυχώς που υπάρχει ο αθλητισμός και οι άνθρωποί του για να δείχνουν μέσω της προβολής που τυγχάνουν ότι υπάρχει και η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Πάντα οι αθλητές ανταποκρίνονταν σε παρόμοια καλέσματα όμως  τελευταία διαπιστώνω ότι οι κινήσεις αυτές συμπαράστασης και στήριξης αρχίζουν να πληθαίνουν.

Κυρίως τα  παιδιά που αναζητούν ένα στήριγμα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μία ελπίδα ότι η ζωή έχει και την καλή της πλευρά, στρέφουν το βλέμμα σε ανθρώπους που τους έχουν πρότυπα γιατί είναι οι ήρωες του παιχνιδιού τους.  Και οι ήρωες  αυτοί τις περισσότερες φορές  αποδεικνύουν ότι δεν είναι χάρτινοι.

http://www.protothema.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.