Οι πιο χρήσιμες και μη αγορές κατά την προετοιμασία του βρεφικού δωματίου

Η οικογένεια μεγαλώνει και πρέπει να ετοιμαστεί το δωμάτιο για το μωράκι που καταφθάνει. Γνωρίζουμε ότι ο ενθουσιασμός σας είναι μεγάλος και δεν έχετε αυτοσυγκράτηση στις αγορές σας. Όμως, η εποχή που διανύουμε δεν είναι η ευκολότερη και όλα θέλουν ένα μέτρο!

Εμείς σας συμβουλεύουμε πού αξίζει να ξοδέψετε χρήματα, φτιάχνοντας το βρεφικό δωμάτιο και πού όχι. Επειδή δεν είναι καιρός για σπατάλες, δείτε ορισμένες χρήσιμες και μη αγορές για το βρεφικό δωμάτιο. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για:

1. Διακόσμηση δωματίου

Η διακόσμηση του βρεφικού δωματίου τα τελευταία χρόνια απασχολεί περισσότερο σε σχέση με παλαιότερα και αυτό γιατί έχει εξελιχθεί. Δεν υπάρχει λόγος όμως να ξοδεύετε χρήματα για πίνακες και διακοσμητικά που ουσιαστικά δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. Μπορείτε, βάφοντας μόνο έναν τοίχο του δωματίου, να το μετατρέψετε αμέσως σε ένα μαγικό δάσος, ένα όμορφο παλάτι ή και στην ξεχασμένη χώρα του πουά! Και προσέξτε, δεν το λέμε για να προσλάβετε κάποιο ζωγράφο, εδώ πάμε να αποταμιεύσουμε. Το λέμε γιατί πιστεύουμε ότι ένας από τους δύο γονείς, αν όχι και οι δύο, μπορούν να πάρουν μια παλέτα με χρώματα και ένα πινέλο και να προσπαθήσουν να ζωγραφίσουν ό,τι πιο χαρούμενο τους έρχεται στο μυαλό για το μωράκι τους!

Κούνια

2. Αγορά κούνιας

Εδώ ξοδεύετε πολλά και το κατανοούμε γιατί οι επιλογές που εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά στα μάτια σας είναι πάρα πολλές. Διαφορετικά μεγέθη, ιδιαίτερα διακοσμημένες κούνιες, πολλά και διαφορετικά υλικά κατασκευής, είναι πράγματα για τα οποία δεν γνωρίζετε πόσο σημαντικά είναι για τη βρεφική κούνια.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε πρώτα απ’ όλα, είναι πόσο ασφαλής είναι η κάθε κατασκευή για το μωρό σας. Σημασία έχει να είναι φτιαγμένη από γερό υλικό και να είναι ανάλογη του ύψους των γωνιών. Αυτό γιατί αν είναι πολύ ψηλή θα δυσκολεύεστε να κρατήσετε το μωρό -και δεν είναι ώρα για παιχνίδια- και από την άλλη, αν είναι πολύ κοντή θα προκληθούν προβλήματα στη μέση σας.

Επειδή όμως και το design σας ενδιαφέρει, δεν μπορούμε να σας αφήσουμε έτσι. Μπορείτε ανάλογα με το φύλο του μωρού και το ύφος του δωματίου να γεμίσετε την κούνια με κορδέλες και φιογκάκια. Μπορείτε ακόμη αν είναι κορίτσι να κρεμάσετε μια κουρτίνα από τούλι πάνω από την κούνια και να την μετατρέψετε σε ό,τι πιο πριγκιπικό!

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.