Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος εξαρτάται από τον ύπνο του συντρόφου σας

Οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος εξαρτάται από τον ύπνο του συντρόφου σας

Οι γυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί γνωρίζουν τα πάντα για το τι πρέπει να κάνουν για να ενισχύσουν τη γονιμότητα τους: άσκηση, σωστή διατροφή, προγεννητικές βιταμίνες, όχι αλκοόλ και καφεΐνη. Ίσως όμως δεν έχουν επικεντρωθεί στο τι χρειάζεται να κάνει ο σύζυγος, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που κοιμούνται περίπου 7-8 ώρες τη νύχτα, στην πραγματικότητα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδί με τις συζύγους τους. Η Lauren Wise, από το Boston University School of Public Health, εξέτασε 790 ζευγάρια και διαπίστωσε ότι όταν ο άνδρας κοιμόταν λιγότερες από 6 ώρες ή περισσότερες από 9 ώρες κάθε νύχτα, οι πιθανότητες για επιτυχή σύλληψη μειώθηκαν σχεδόν κατά το ήμισυ.

Η Lauren Wise αναφέρει, επίσης, ότι οι άνδρες που είχαν περισσότερα προβλήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου, ήταν λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν παιδί, γεγονός το οποίο πιθανότατα οφείλεται σε ορμονικούς λόγους: «Είναι πιθανόν ότι ο άσχημος ύπνος θα μπορούσε να συμβάλλει σε έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής, μειωμένη λίμπιντο και λιγότερο σεξ, αλλά προσπαθήσαμε να ελέγξουμε όλους αυτούς τους παράγοντες».

Τα αποτελέσματα της έκθεσης παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση του Αμερικανικού Οργανισμού Αναπαραγωγικής Ιατρικής. Πάντως, το κλειδί εάν θέλετε να μείνετε έγκυος είναι ότι θα πρέπει να εστιάσετε όχι μόνο στη δική σας υγεία, αλλά και του συντρόφου σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.