Αρχική InfoMommy Σχέσεις Οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα καθημερινά θέματα

Οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα καθημερινά θέματα

smart people

Τα αποτελέσματα έρευνας του London School of Economics και του Birbeck College είναι κατηγορηματικά. Oι άνθρωποι με αυξημένη ευφυΐα, δηλαδή πάνω από το μέσο όρο, τα πάνε μεν καλά με τη σύγχρονη πραγματικότητα, αλλά έχουν δυσκολία να αντεπεξέλθουν σε πιο απλά θέματα της καθημερινής ζώης, όπως την εύρεση συντρόφου, την τεκνοποίηση, τη δημιουργία φίλων. Σε αυτά η "έξτρα" νοημοσύνη, όχι μόνο δεν τους βοηθά καθόλου, αλλά σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, τους βάζει και "τρικλοποδιά". Έτσι, ενώ οι πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ενστερνιστούν με ευκολία ιδέες για πράγματα που οι πρόγονοί μας δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ 100.000 χρόνια πριν, στα πιο παραδοσιακά θέματα συχνά μπλοκάρουν και δεν βρίσκουν διεξόδους.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να είναι και νυχτερινοί τύποι γιατί το ανθρώπινο γένος παραδοσιακά είναι σχεδιασμένο να ξυπνά όταν ο ήλιος ανατέλλει και να κοιμάται όταν ο ήλιος δύει. Επίσης είναι πιο πιθανό να τους αρέσει η ορχηστρική μουσική γιατί η μουσική στην καταγωγή της βασίζονταν μόνο στη φωνή! Επίσης είναι πολύ πιο πιθανό να καταναλώνουν αλκοόλ, τσιγάρα και ναρκωτικά, γιατί όλες αυτές οι ουσίες είναι εξελικτικά πιο καινούργιες. Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι πίνουν περισσότερο και συχνότερα.

Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι δεν γίνονται πάντα καλοί γονείς και φίλοι. Οι δε έξυπνες γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν γονείς. Επειδή η αναπαραγωγική επιτυχία είναι ο έσχατος στόχος για όλους τους ζώντες οργανισμούς, οι έξυπνες γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να πάνε αντίθετα σε αυτή την εξελικτική διαδρομή. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες – είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν γονείς.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.