Αρχική InfoSchool Λύκειο Οι πρώτες εκτιμήσεις για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις

BASEISΗ αγωνία των παιδιών που έδωσαν Πανελλαδικές εξετάσεις για το πώς θα διαμορφωθούν οι φετινές βάσεις είναι στο "κόκκινο" καθώς οι κακές επιδόσεις σε φυσική, μαθηματικά, ιστορία και αρχαία προιωνίζουν πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών (OEΦΕ), το θέμα Β3 στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης φαίνεται πως θα “εξαφανίσει” τους αριστούχους από το συγκεκριμένο μάθημα, ενώ όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχειά “αγκάθι” των φετινών πανελλαδικών αποτελεί και η Φυσική Κατεύθυνσης. Σύμφωνα με έμπειρους καθηγητές τα δυο αυτά μαθήματα αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των βάσεων στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο.

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο η μείωση των θέσεων σε συνδυασμό με τις χειρότερες επιδόσεις σε Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, Αρχαία και Λογοτεχνία (ενώ στα άλλα μαθήματα οι υποψήφιοι έγραψαν όπως και πέρυσι) αναμένεται να προσδώσει μια μικρή ανοδική τάση στις βάσεις.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το γεγονός ότι Βιολογία και Χημεία δυσκόλεψαν λίγο περισσότερο του υποψηφίους δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε μια μικρή οριακή πτώση τις βάσεις. Αν πάντως υπάρξει τελικά μειώση των θέσεων στις ιατρικές σχολές δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί και μια μικρή άνοδος.

Στο 5ο επιστημονικό πεδίο έχουν καταγραφεί χειρότερες επιδόσεις στα Μαθηματικά Γενικής Παιδεία, ελαφρώς χαμηλότερες στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και σε συνδυασμό με την αύξηση των θέσεων στα ΑΕΙ οι βάσεις όλων των σχολών αναμένεται να κινηθούν πτωτικά.

Σίγουρο πάντως θεωρείται το γεγονός ότι λόγω της μείωσης των θέσεων στα ΤΕΙ η εισαγωγή σε αυτά θα ανέβει σημαντικά, ειδικά για τα τμήματα της περιφέρειας, στα οποία πέρυσι η “πόρτα” της εισόδου άνοιγε και με βαθμό κάτω από 4.

Εκτόξευση των βάσεων, πάντως αναμένεται στις στρατιωτικές σχολές λόγω της περικοπής κατά 30% του αριθμού των εισακτέων.

Την ίδια ώρα με αγωνία αναμένουν όλοι οι υποψήφιοι την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων, που υπολογίζεται να είναι κοντά στις 76.000. Ο αριθμός των νέων φοιτητών θα γίνει γνωστός τις επόμενες ημέρες με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των Προεδρικών Διαταγμάτων του σχεδίου “Αθηνά”, που θα καθορίσει ακριβώς τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.