Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Οι ψηλές και αδύνατες γυναίκες κάνουν περισσότερα παιδιά

Οι ψηλές και αδύνατες γυναίκες κάνουν περισσότερα παιδιά

pregnant-women-dentistΕάν είστε ψηλη και αδύνατη είναι πιθανότερο να κάνετε περισσότερα παιδιά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Durham και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Current Biology. Στα πλαίσια της έρευνας μελετήθηκαν δύο κοινότητες γυναικών από την Γκάμπια, όμως οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το φαινόμενο αυτό μπορεί να παρατηρηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το UK Medical Research Council μεταξύ του 1956 και του 2010 χρησιμοποιήθηκαν για να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τους κατοίκους των δύο περιοχών της Γκάμπια, συγκεντρώνοντας στοιχεία για το ύψος και το βάρος των γυναικών που μελέτησαν οι ειδικοί. Μέσα στο χρονικό πλαίσιο αυτό, και οι δύο κοινότητες υπέστησαν διάφορες δημογραφικές αλλαγές, γεγονός που επηρεάζει κατά πολύ τη διατροφή και την ιατρική περίθλαψη.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσο οι γεννήσεις αυξάνονταν, άλλαζε και το βάρος και το ύψος των γυναικών! Τα αποτελέσματα της έρευνας απέδειξαν ότι μπορεί αρχικά να είχε φανεί πως οι κοντές και πιο γεμάτες γυναίκες έκαναν περισσότερα παιδιά, όμως με την πάροδο του χρόνου αυτό άλλαξε, δίνοντας το αντίθετο αποτέλεσμα. Ο καθηγητής Dr Ian Rickard, λέκτορας του τμήματος Ανθρωπολογίας, είπε: «Αυτό είναι μια υπενθύμιση ότι ο θάνατος δε σημαίνει απαραίτητα ότι η εξέλιξη σταματάει, αλλά ότι αλλάζει. Τα αποτελέσματά μας είναι σημαντικά και αυτό γιατί το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού έχει περάσει ή περνάει μια δημογραφική αλλαγή από υψηλή σε χαμηλή γονιμότητα».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.