Οι σκάλες του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας “ντύθηκαν” με υπέροχες σκέψεις που πρέπει να κάνουν όλοι οι μαθητές

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας καθώς με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την πολύτιμη στήριξη της διεύθυνσης του σχολείου, οι σκάλες που ανεβοκατεβαίνουν “ντύθηκαν” με μηνύματα – φράσεις θετικής σκέψης που προσφέρουν σπουδαία μαθήματα ζωής στους μαθητές.

Μέσω της δράσης αυτής θέλησαν να δημιουργήσουν ένα κλίμα καλής συνεργασίας και σεβασμού αλλά και να ενισχύσουν την αμοιβαία αγάπη μεταξύ των παιδιών.

Σ’αυτό το σχολείο είμαστε αληθινοί, κάνουμε λάθη και λέμε συγγνώμη, δίνουμε δεύτερη ευκαιρία, είμαστε φίλοι αγαπημένοι, συγχωρούμε,προσπαθούμε πολύ, είμαστε μία οικογένεια….αγαπάμε!!

Όπως εύστοχα σχολιάζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρωτότυπης δράσης «Δώσε όλα τα χρώματα στα χέρια των παιδιών, να ζωγραφίσουν τον κόσμο αγνό και πολύχρωμο όπως εκείνα θέλουν και όπως στ’ αλήθεια αξίζει..»

Έτσι οι μαθητές ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες έρχονται καθημερινά  σε επαφή με αυτά τα μηνύματα ώστε να τα κάνουν κτήμα τους και να γίνουν μαθήματα συμπεριφοράς για τη ζωή τους.

Yπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό στο προαύλιο του σχολείου είχαν σχεδιαστεί  πολύχρωμα διασκεδαστικά επιδαπέδια παιχνίδια για να παίζουν οι μαθητές όλων των τάξεων κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Με την δημιουργική σύμπραξη και τη θετική ενέργεια όλων, το προαύλιο του σχολείου κοσμείται πλέον από  κουτσό, λαβύρινθους,  άλμα εις μήκος, φιδάκι, σχέδια κυκλικής προπόνησης και πατουσάκια για στοίχιση των παιδιών σε τριάδες των τάξεών τους για την ώρα της προσευχής.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της γενικότερης αισθητικής αναβάθμισης του σχολείου υλοποιήθηκαν μια τοιχογραφία σε άλλοτε βανδαλισμένο τοίχο, ένα μεγάλο εκπαιδευτικό ρολόι που θα φέρει αποσπώμενους ξύλινους δείκτες, ένα εκπαιδευτικό σχέδιο με αριθμούς και ένα με γράμματα, βάφτηκε η σκάλα εισόδου του σχολείου, φρεσκαρίστηκαν παλαιότερα επιδαπέδια παιχνίδια και έγινε αποκατάσταση όλων των σημείων που είχαν υποστεί κατά καιρούς βανδαλισμούς.

Ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς που ακούραστα αφιερώνουν τον ελεύθερό τους χρόνο και τη δημιουργικότητά τους για να παραδώσουν στους μαθητές ένα σχολείο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες τους και θα τα γεμίζει χαρά κάθε φορά που περνούν το κατώφλι του.!