Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Οι σπουδαστές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης υμνούν το μπαρόκ στο Τελλόγλειο Ίδρυμα (31/1)

Οι σπουδαστές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης υμνούν το μπαρόκ στο Τελλόγλειο Ίδρυμα (31/1)

LutePlayerCaravaggioΤο «Σύνολο Αναγεννησιακής & Μπαρόκ Μουσικής» του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης δίνει μια ξεχωριστή συναυλία στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., το Σάββατο 31 Ιανουαρίου στις 17:00 το απόγευμα, στο πλαίσιο της έκθεσης Τιμή στον Τεριάντ - Hommage a Tériade.

Σκοπός του συνόλου είναι η γνωριμία και επαφή των μαθητών με τη μουσική της Αναγέννησης και του Μπαρόκ μέσα από το πλούσιο ρεπερτόριό της και τα όργανα της εποχής όπως το τσέμπαλο, καθώς και η διδασκαλία κι ερμηνεία της σύμφωνα με ιστορικές και σύγχρονες μουσικολογικές προσεγγίσεις σε συνδυασμό με την γνώση των ερμηνευτικών και τεχνικών δυνατοτήτων των οργάνων της εποχής. Το σύνολο συνεργάζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του μαθήματος του τμήματος ''Παλαιογραφία Ευρωπαϊκής Μουσικής'' και έχει αναπτύξει μουσική δραστηριότητα μέσα και έξω από το σχολείο.

Διεύθυνση-Διδασκαλία: Μέμα Παπανδρίκου, Λευκή Εφραιμίδου.

Είσοδος Ελεύθερη

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ
Αγ.Δημητρίου 159A
2310 247111


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.