Αρχική InfoMommy Σχέσεις Οι σύγχρονες μητέρες αφιερώνουν μόνο 17 λεπτά ημερησίως στον εαυτό τους

Οι σύγχρονες μητέρες αφιερώνουν μόνο 17 λεπτά ημερησίως στον εαυτό τους

woman-reading-a-bookΝέα μελέτη αποκάλυψε ότι οι σύγχρονες μητέρες ξοδεύουν μόλις 17 λεπτά ημερησίως για τον εαυτό τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας η φροντίδα των παιδιών και του νοικοκυριού δεν αφήνουν στις γυναίκες όσο ελεύθερο χρόνο θα επιθυμούσαν, ώστε να ασχοληθούν με την προσωπική τους διασκέδαση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι γυναίκες περνούν τις σπάνιες εκείνες στιγμές γαλήνης και χαλάρωσης βλέποντας τις αγαπημένες τους τηλεοπτικές σειρές, διαβάζοντας μυθιστορήματα ή εφημερίδες, απολαμβάνοντας ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή φτιάχνοντας τα νύχια τους.

woman-at-home-manicureΟι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 51% των μαμάδων περνούσαν ολόκληρες εβδομάδες χωρίς ούτε ένα λεπτό ξεκούρασης, ενώ σχεδόν τα 2/3 από τις 2.000 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχθηκαν ότι ζούνε τη ζωή τους με βασικό μέλημα τη φροντίδα των υπόλοιπων μελών της οικογένειας.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι σχεδόν τα 2/3 αισθάνονται ότι οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι ισότιμα κατανεμημένες ανάμεσα σε εκείνες και τους συντρόφους τους, με το 78% να αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου το νοικοκυριό.

Περισσότερες από τις μισές ανέφεραν ότι δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τα δικά τους ενδιαφέροντα, ενώ 7 στις 10 δήλωσαν ότι ο σύντροφός τους έχει πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο από εκείνες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.