Αρχική InfoMommy Σχέσεις Οι σύγχρονες σχέσεις διαρκούν κατά μέσο όρο μόνο 2 χρόνια και 9 μήνες

Οι σύγχρονες σχέσεις διαρκούν κατά μέσο όρο μόνο 2 χρόνια και 9 μήνες

unhappy-couple-couchΗ φράση «επτά χρόνια φαγούρα» χρησιμοποιείται για να σηματοδοτήσει μία περίοδο αναταραχής για τα ζευγάρια που βρίσκονται σε σοβαρή σχέση.

Όσοι ωστόσο αισθάνονται ασφαλείς που διανύουν τα πρώτα στάδια της σχέσης τους, ίσως θα πρέπει να λάβουν υπόψη μία νέα έρευνα που αποκαλύπτει ότι τα ζευγάρια είναι πλέον πολύ πιθανό να χωρίσουν ύστερα από 2 χρόνια και 9 μήνες.

Η πλειοψηφία εκείνων που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της δημοσκόπησης θεώρησαν υπεύθυνες τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης για τη μειωμένη διάρκεια των σχέσεών τους, οδηγώντας τους μελετητές στην κατάρριψη της θεωρίας σχετικά με τα «επτά χρόνια φαγούρα».

Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 1.953 ενήλικες από τη Βρετανία, που είχαν τερματίσει μια σοβαρή σχέση ή έναν γάμο μέσα στα δύο τελευταία χρόνια. Επιπλέον, κανένας από τους ερωτηθέντες δεν είχε αποκτήσει παιδιά με τους πρώην συντρόφους τους.

unhappy+coupleΌπως ήταν αναμενόμενο η πλειοψηφία των συμμετεχόντων και των πρώην συντρόφων τους (79%) ήταν ενεργοί χρήστες ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram πριν χωρίσουν, με το 36% να παραδέχεται ότι γνώρισε τον πρώην σύντροφο του στο διαδίκτυο.

Πάνω από το ήμισυ (54%) θεώρησαν ότι τα social media έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διάλυση της σχέσης τους, με το 34% να υποστηρίζει ότι ο πρώην σύντροφός τους φλέρταρε με άλλους ανθρώπους μέσω των on-line dating υπηρεσιών.

Ο George Charles, εκπρόσωπος της εταιρείας που διεξήγαγε την έρευνα, αναφέρει: “Παραδοσιακά, τα «επτά χρόνια φαγούρα» περιγράφονται ως τη χρονική περίοδο κατά την οποία τα ζευγάρια φαίνεται να περνούν μία κρίση. Ωστόσο, τα ευρήματά μας δείχνουν ότι οι σύγχρονες σχέσεις έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής, εξαιτίας της έντονης παρουσίας της τεχνολογίας στην κοινωνική μας ζωή”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.