Αρχική Infokids Υγεία Οι συμβουλές του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτή πριν αγοράσουμε παιχνίδια

Οι συμβουλές του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτή πριν αγοράσουμε παιχνίδια

2012toys
Λίγο πριν το Πάσχα και οι νονές/νονοί θα ξεχυθούν στα καταστήματα για την αγορά δώρων για τα βαφτιστήρια. Ας δούμε όμως τι πρέπει να προσέξουμε όλοι πριν αγοράσουμε τα πασχαλινά παιχνίδια των παιδιών. Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή μάς δίνει τις ακόλουθες συμβουλές!

Για τα παιδικά παιχνίδια υπάρχει τόσο εθνική όσο και ευρωπαϊκή νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές προδιαγραφές και απαιτήσεις ασφαλείας που πρέπει αυτά να πληρούν για να μπορούν να διατίθενται στην αγορά.

Οι προδιαγραφές αυτές είναι:
1. Τα παιχνίδια πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της υγιεινής και της ασφάλειας, να μην είναι εύφλεκτα και να μη μεταδίδουν μολύνσεις ή ασθένειες.
2. Οι φυσικές, μηχανικές, χημικές και ηλεκτρικές τους ιδιότητες δεν πρέπει να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών.
3. Τα μικρά κομμάτια ενός παιχνιδιού ή οι μπίλιες δεν πρέπει να είναι κάτω από 4,5 εκ.
4. Αντικείμενα που θα προκαλέσουν τραυματισμούς, δεν πρέπει να μπορούν να εκτοξευθούν από το παιχνίδι.
5. Δεν πρέπει να υπάρχουν οξείες γωνίες στο παιχνίδι.
6. Οι ηλικίες που αναφέρονται επάνω στη συσκευασία πρέπει να τηρούνται, απαράκλητα. Ένα παιχνίδι που θεωρείται από τον κατασκευαστή του κατάλληλο για μια συγκεκριμένη ηλικία  μπορεί να γίνει επικίνδυνο στα χέρια ενός μικρότερου παιδιού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.