Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Οι συνέπειες απ’ την κατανάλωση καφεΐνης πριν και μετά τη γυμναστική

Οι συνέπειες απ’ την κατανάλωση καφεΐνης πριν και μετά τη γυμναστική

Triceps-workout-women

΄Ενας παγωμένος καφές, ένα ρόφημα με καφεΐνη τύπου κόλα ή ένα «αθλητικό» αναψυκτικό δεν είναι καθόλου αθώα ειδικά αν τα καταναλώσουμε πριν ή και μετά την άθληση.

Κάποιοι τα προτιμάμε γιατί θεωρούμε ότι θα μας τονώσουν και θα μας δώσουν περισσότερη ενέργεια. Οι επιστήμονες όμως έχουν άλλη άποψη!

Τονίζουν ότι «μπλοκάρουν» τον καρδιακό ρυθμό που φυσιολογικά γίνεται πιο αργός μετά την άθληση.

Μετά από κάθε είδους άσκησης, η καρδιά χτυπάει πιο αργά, δουλεύει λιγότερο σκληρά με αποτέλεσμα να μειώνεται η αρτηριακή πίεση και να κερδίζουμε… πόντους στην υγεία μας. Η καφεΐνη όμως «κοντράρει» αυτή τη φυσιολογική κι επιθυμητή λειτουργία, ανεβάζοντας την πίεση και τους παλμούς της καρδιάς.

Κι ως γνωστό είναι πιο σοφό να μην πηγαίνουμε κόντρα στη φύση και στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.