- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Οι τελευταίες ώρες της Φώφης Γεννηματά: Γιόρτασε τα γενέθλια του γιου της στον Ευαγγελισμό

Οι τελευταίες ώρες της Φώφης Γεννηματά: Γιόρτασε τα γενέθλια του γιου της στον Ευαγγελισμό

Ακούραστη μέχρι και τις τελευταίες ώρες της σύντομης ζωής της, ήταν η Φώφη Γεννηματά. [1]Ακόμη και μέσα από τον Ευαγγελισμό έδινε μαθήματα γενναιότητας και αξιοπρέπειας στα παιδιά και στους κοντινούς της ανθρώπους.

Γιόρτασε τα γενέθλια του γιου της στον Ευαγγελισμό

Όπως ειπώθηκε στο κεντρικό ειδήσεων του Alpha ακόμα και την ύστατη στιγμή, λίγες μόλις ώρες πριν πέσει σε ηπατικό κώμα και “φύγει” από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας, η μαμά Φώφη θέλησε να γιορτάσουν όλοι μαζί στο νοσοκομείο τα γενέθλια του 17χρονου γιου της Γιώργου.

Το βράδυ του Σαββάτου η οικογένεια και τα 3 της παιδιά συγκεντρώθηκαν στο προσκεφάλι της και ευχήθηκαν στον Γιώργο που έσβησε την τούρτα με τα 17 κεριά. Λίγες ώρες αργότερα, η πολιτικός βυθίστηκε σε κώμα και το τέλος πλησίαζε.

Πάντα φρόντιζε να έχει ως προτεραιότητά της, τα παιδιά και την οικογένειά της, ακόμη και αν το πρόγραμμα ήταν  φορτωμένο λόγω πολιτικών υποχρεώσεων. Αντιλαμβανόμενη πως η μάχη με τον καρκίνο αυτή τη φορά δεν θα έχει νικηφόρα έκβαση, ήθελε να είναι αυτή η οικογενειακή στιγμή, η τρυφερή ανάμνηση που θα έχουν τα παιδιά της από εκείνη πριν κλείσει τα μάτια της.

Tι αποκάλυψε ο δημοσιογράφος

«Το Σάββατο είχε γενέθλια και μαζεύτηκαν, Κυριακή βράδυ έπεσε σε κώμα και Δευτέρα ξεψύχησε. Στην ουσία μιλάμε για λίγες μόλις ώρες. Ήταν στο κρεβάτι της στον Ευαγγελισμό και εκεί ο άντρας της, τα παιδιά της και η αδερφή της πήραν μια μικρή τούρτα, άναψαν ένα κεράκι και με αυτές τις εικόνες ήθελε να χαιρετήσει τα πιο αγαπημένα της πρόσωπα, μια γλυκιά ανάμνηση» αποκάλυψε συγκινημένος ο Βαγγέλης Γιακουμής.

Δείτε το video

Ο ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ

Ο 17χρονος Γιώργος Γεννηματάς – Τσούνης  [2]αποχαιρετά με τα πιο τρυφερά λόγια την πολυγαπημένη του μητέρα, Φώφη, αναλαμβάνοντας το καθήκον να εκφωνήσει το επικήδειο εκ μέρους οικογένειας. Eν συνεχεία εξέφρασαν το δικό τους αντίο η 16χρονη Κατερίνα και η 23χρονη Αιμιλία.

Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΣΤΟΡΓΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΡΙΑ

«Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια», τόνισε ο γιος της Φώφης Γεννηματά, σημειώνοντας ότι έγινε υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους, κάτι που επιβεβαιώνει η απόφαση της Πολιτείας για να δημιουργηθεί πρόγραμμα με το όνομά της για προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. 

«Με την αποχώρησή του νόμιζα ότι φεύγουν οι ελπίδες μου. Τώρα όμως πιστεύω ακόμη περισσότερο στον άνθρωπο. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει, για να μας κρατήσεις στην αγκαλιά. Είμαι σίγουρος ότι θα μας κοιτάς με χαμόγελο πάνω εκεί από τα σύννεφα», κατέληξε.

«ΑΝΤΙΟ ΜΑΜΑ, ΕΙΣΑΙ ΜΑΧΗΤΡΙΑ, Σ’ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ»

Η κόρης της Κατερίνα αναφέρθηκε στην συνεχή παρουσία της στο πλευρό των παιδιών. «Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου» είπε.«Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, σ’ αγαπάμε πολύ και πάντα», κατέληξε η κόρη της Φώφης Γεννηματά.

ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΟΚΗ ΑΙΜΙΛΙΑ

«Στις τελευταίες μας κουβέντες μου είπες 1,2,3 πάμε. Και μου έδωσες τα χέρια σου για να σηκωθείς. Έτσι έφυγες, όρθια και με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει σε μια μαχήτρια. Δεν λύγισες, δεν ηττήθηκες. Μια μάχη που δεν παραδίδεις τα όπλα είναι μια μάχη κερδισμένη.

Το χέρι χτυπούσες στο τραπέζι. Το χέρι το χτύπησες πολλές φορές σαν κορίτσι, γυναίκα, μητέρα και κέρδισες. Δεν ήταν ποτέ σκληρό, ήταν απαλό και γεμάτο ανιδιοτέλεια.

Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή, αλλά και ασπίδα δυνατή σαν εσένα. Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας, το χαμόγελό σου, το χάδι σου, το φάμιλι που έλεγες όταν έμπαινες στο σπίτι και κυρίως το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα απ’ όλους, αλλά και οδηγός για μια ζωή γεμάτη αγάπη, χαμόγελο, αλήθεια, αξιοπρέπεια και ελπίδα, αυτά μας έμαθες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε», ανέφερε συγκινημένη η μεγαλύτερη κόρη Αιμιλία.